PÅ SKUDDHOLD: Etter en ny topp ti plassering er August Jensen fortsatt nær en podieplass sammenlagt i Tour de Normandie. Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no

Ny topplassering for Jensen i Tour de Normandie

Procycling
Tips meg

Publisert 24.03.17 16:37

Del på    

Coop-rytteren forsvarte 4.plassen sammenlagt.

(procycling.no): Nok en samlet spurt i Tour de Normandie og nok en topplassering for Team Coop. Denne gang med krigeren August Jensen, som spurtet inn til 10.pass på den femte etappen og forsvarte sin 4.plass sammenlagt.

Dette var tredje topp ti plassering for bodøværingen, som til tross for å ha slitt med sykdom under hele det franske rittet, har klort seg fast i toppen. Etter 158 raske kilometer inn til Bagnoles-de-l’Orne vant nederlenderen Johim Ariesen (Metec). Jensen krysset målstreken med et ønske om en hardere finale.

– Det lå an til en veldig har dag. Men det ble mer en seig dag enn hard dag, og det skjedde ikke så mye i sammendraget, sier Jensen – som havnet fem plasser foran nest beste norske på etappen, Ken Levi Eikeland fra Team FixIT.no.

– Jeg så an de andre konkurrentene i dag, men bakkene vi kjørte var litt for slake til at det kunne skje noe avgjørende. Jeg før håpe beina er gode i morgen også, for plutselig sprekker ballongen. Når man er litt syk så kan det ryke når som helst. Men vet aldri.

Den femte etappen i Tour de Normandie åpnet i forrykende tempo. Ikke før etter en times kjøring gikk et brudd av gårde. Der satt Team Coops Krister Hagen, 20.mann sammenlagt. Samtidig satt Jensen godt posisjonert foran i feltet, sammen med lagkameratene Øyvind Lukkedal og Fredrik Strand Galta. Men bruddet fikk aldri mer enn 2.30 minutt og det hele samlet seg altså til en ny massespurt.

Lover å prøve

Jensen er 26 sekunder unna en podieplass i Tour de Normandie. På fredagens etappe mente Coop-rytteren at laget til sammenlagtlederen Anthony Delaplace, Fortuneo-Vital Concept, viste svakheter. Dermed kan det åpne seg muligheter for den offensive nordlendingen på lørdagens etappe til Ducey-lès-Chéris, som også krysset over semi-kupert terreng.

– Det er mange som begynner å bli slitne nå. Men de som er foran i sammendraget, er gode i det terrenget som jeg er god. Derfor kan det bli vanskelig å gjøre noe. Det er ikke tilfeldig at de ligger foran meg i sammendraget. Jeg skal nok prøve der jeg kan, lover 25-åringen.

– Helsen er så som så. Tror jeg er på bedringens vei nå. Det hjelper jo ikke å sykle Tour de Normandie. Men jeg klarer å holde det greit i sjakk.

Tagget med: , ,

Les også disse