Prøv Procycling Pluss idag

VANT IGJEN: August Jensen. Foto: Pål Karstensen.

Ny topplassering for Jensen: – Gjør nesten alt riktig

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 3.06.17 18:34

Del på    

Coop-rytteren hviler ikke på laurbærene etter Tour des Fjords.

(procycling.no): Team Coop fortsetter vårsesongen i Belgia hvor de denne helgen kjører to ritt.

Først ute var Heiste Pijl, et tøft endagsritt over 190 kilometer. August Jensen var naturligvis kaptein på Coop-laget etter eminent kjøring i hele vår, og bodøværingen fortsatte sin utrolige sesong lørdag.

Etter å ha vært offensiv gjennom hele dagen, klarte Jensen å være med i en 17-mannsgruppe som skulle kjempe om seieren helt til mål. Men der han og en av favorittene, Wout Van Aert, var de eneste fra sine respektive lag, var de fleste andre storlag representert med flere ryttere.

Det gjorde at Jensen måtte være smart da han foretok de taktiske valgene i finalen.

– Det var et klassisk og hardt belgisk ritt med mye støting hele veien. Vi var først 30 mann som hadde en luke på hovedfeltet, men ingen ville kjøre. Gruppen ble nesten halvvert underveis, og det var vi som kom inn i finalen sammen, sier August Jensen til procycling.no.

Jensen endte til slutt på niendeplass, på samme tid som vinneren Jasper De Buyst (Lotto-Soudal). Kenny De Haes (Wanty Groupe Gobert) ble andremann. 

– Fornøyd

– Det var en brosteinsbakke inne på de siste 1500 meterne, og der ble det kjørt full gass fra alle mann. Jeg følte meg bra, og satt bra med. I spurten satt jeg på hjulet til en Lotto-opptrekker, men han ga seg litt tidligere fordi han ikke hadde kapteinen sin på hjul. Dermed måtte jeg ut i vinden litt for tidlig, og når jeg var så stiv som jeg var, kom det mange forbi på slutten.

En forskjell fra de spurtene Jensen har gjort nå og i de norske rittene, er at i dag hadde han måtte jobbe mye selv underveis. Han forklarer at hvis man prøvde å spare krefter bak i 17-mannsgruppen, lagde de lagene som hadde flere ryttere foran små luker som de bak måtte tette. På denne måten forsikret de seg at ingen sto over føringer.

I tillegg hadde ikke Jensen noen ryttere i gruppen bak å spille på, noe de fleste andre lagene hadde. Dermed måtte 25-åringen arbeide mer enn ønskelig.

– Jeg gjør alt riktig i dag, men det blir en vanskelig situasjon. Jeg er fornøyd med rittet sett under ett, men skulle gjerne vært høyere oppe på listen.

Trent hardt siden Fjords

Med ti rittdager på tretten dager i forbindelse med Tour of Norway og Tour des Fjords, har det vært hektiske dager for nordlendingen. Men i samarbeid med trener Stein Ørn, har han ikke valgt å ta det med ro etter de to tøffe, norske rittene.

– Jeg har trent seige økter med drag og langturer i stedet for å slippe meg ned. Jeg merker jeg er litt sliten, men jeg tror kroppen hadde vært dårligere i dag hvis jeg hadde vært i restitusjonsmodus, forteller Jensen.

Neste uke skal Jensen og Team Coop i gang med et nytt etapperitt. Oberösterreichrundfahrt starter torsdag, og Jensen skal holde beina i gang frem til den tid.

Kørner også høyt oppe

I tillegg til Team Coop, kjørte også Max Emil Kørner for sitt belgiske kontinentallag T.Palm – Pole Continental Wallone. Han syklet inn til 26.plass i en gruppe på snaut tjue ryttere som kjempet om de siste topp tjue-plasseringene.

Han gir følgende rittrapport til procycling.no:

– Jeg følte meg bra, men jeg var litt uoppmerksom da gruppen gikk. Det gikk litt tidligere enn jeg hadde trodd, så det var ganske frustrerende. Jeg hadde håpet på litt mer vilje til organisering bak, men det var mange slitne i gruppen min, så jeg skjønte ganske tidlig at vi ikke kom til å komme opp igjen. Jeg prøvde å gjøre det beste ut av situasjonen og håpet på topp 20 på slutten, men det gikk dessverre ikke.

Tagget med: , , ,

Les også disse