Tobias Foss. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no

Topplassering for Foss i Slovakia

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 13.09.18 18:23

Del på    

Nordmannen tett på helene til etappevinner Alaphilippe.

(procycling.no): Kun fem sekunder etter etappevinner Julian Alaphilippe (Quick-Step) kvitterte Tobias Foss (Uno-X Norwegian Development Team) seg med en sterk 10.plass i det som var en tøff avslutning på den 1. etappen i Okolo Slovenska torsdag.

Etter en 168 kilometer lang etappe med sju kategoriserte stigninger skulle Alaphilippe overmanne Ben Hermans (Belgia) og Attila Valter (Pannon Cycling Team) i kampen om seieren. Jan Tratnik (CCC Spandi Polkowice) og rutinerte Pieter Weening (Roompot – Nederlandse Loterij) fulgte like bak på henholdsvis fjerde- og femteplass.

Finalen dro seg til i den siste stigningen opp til mål ved Strbske Pleso med angrep fra Victor Lafay (Cofidis) og Serge Pauwels (Belgia). Det stjernespekkede WorldTour-mannskapet til Quick-Step holdt imidlertid kontroll på fronten og duket til for Alaphilippes ellevte seier denne sesongen med et voldsomt tempo oppover.

Det var altså mot tøff konkurranse i det slovakiske etapperittet at 21-åringen Foss noterte seg med nok en topplassering. Uno-X-rytteren fulgte opp solide prestasjoner fra Tour de l’Avenir, det ti etapper lange franske rittet hvor nordmannen til slutt ble nummer ni. Foss kunne konstatere at lagkameraten Andreas Leknessund også er i godt slag. Tromsøværingen endte på en 17.plass på etappen, 23 sekunder etter etappevinner Alaphilippe.

Okolo Slovenska fortsetter fredag med en 194 kilometer lang etappe fra Ruzomberok til Dubnica nad Vahom. Med sju nye kategoriserte topper, ligger det til rette for nok en tøff dag. De siste 30 kilometerne av etappen går imidlertid på flatt terreng helt inn til mål.