Prøv Procycling Pluss idag

BEST I COOP: August Jensen havnet på 23.-plass i DorpenOmloop. Nå venter vanskeligere motstand i Handzame Classic. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Tøff motstand for Team Coop

Procycling
Tips meg

Publisert 16.03.17 12:57

Del på    

- Vi forventer ingen topplasseringer, sier lagets sportsdirektør før belgisk endagsritt.

(procycling.no): Etter en solid sesonginnledning, med gode resultater i både Volta ao Alentejo og Grand Prix Lillers, venter nye utfordringer for Team Coop i fredagens Handzame Classic.

Også til start i det belgiske endagsrittet er en rekke WorldTour-lagt, samt de nasjonale rivalene Team Joker-Icopal.

– Vi forventer ingen topplasseringer i helgens Handzame Classic, men vi skal ta vare på de mulighetene som vi greier å skaper underveis i løpet. Dette er et løp som flere av de største lagene bruker som ren oppkjøring til de store klassikerne, som er rett rundt hjørnet. Kategori 1.1. løp som dette er i utgangspunkt for stort for oss til å brukes som oppkjøring, men vi kommer til å ha konkrete arbeidsoppgaver som går på forberedelser inn mot Tour de Normandie, som starter allerede mandag, sier sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen i en pressemelding.

Coop stiller med et slagkraftig mannskap i form av Ole André Austevoll, Erlend Blikra, Håvard Blikra, Fredrik Strand Galta, Krister Hagen, August Jensen, Philip Lindau og Øivind Lukkedal.

 Sterk startliste

Rittet har for vane å ende i en spurt fra samlet gruppe. I et slikt scenario vil Sandnes-laget sette sin lit til den robuste bodøværingen, som tok en oppløftende niendeplass i Lillers, etter et kortere sykdomsopphold i februar.

Coop ønsker imidlertid å benytte seg av de muligheter som kan oppsto underveis i rittet, der vær og vind fort kan bli en betydelig faktor.

– De første 4-5 mil går langs sjøen og heretter følger 4-5 mil rett sør med 8 m/s vind fra vest. Med andre ord må vi være klar fra start. Rittet avsluttes med 4 runder á 16 kilometer med en god stigning cirka midtveis, så det er langt fra sikkert at det blir massespurt i år, sier Benjaminsen.

Årets Handzame Classic byr på en spennende startliste med flere solid navn i form av Erik Baška (Bora-Hansgrohe), Baptiste Planckaert, Nils Politt (Katusha-Alpecin), Yves Lampaert (Quick-Step Floors) og ikke minst den norske U23-verdensmesteren Kristoffer Halvorsen (Joker-Icopal).

Tagget med: ,

Les også disse