Foto: ASO – Etape 19 – Mourenx / Libourne (207 km) - Matej Mohoric (Bahrain) combatif du jour

Til topps to dager etter at politiet endevendte rommet

Ole Brokhaug
Tips meg

Publisert 16.07.21 19:30

Del på    

Matej Mohoric tok sin andre etappeseier i Tour de France.

(procycling.no): Den 26 år gamle slovenske mesteren Matej Mohoric (Bahrain Victorious) vant fredagens etappe i Tour de France.

Bahrain-Victorious-rytteren angrep alene fra et større brudd med 25 kilometer igjen slutten av tourens 19. dag og sikret med det sin andre seier i årets utgave.

Mohoric vant også den 7. etappen på liknende vis inn til Le Creusot.

Mot målstreken feiret Matej Mohoric på spesielt vis. Smilende mot målstreken gjorde han håndbevegelsen over leppene som med all tydelighet skulle vise at omgivelsene skulle holde tyst. Det var tydelig at seieren smakte godt.

Ett snaut minutt senere kom jagende Christophe Laporte (Cofidis) over målstreken på andreplass med Casper Pedersen (DSM) like bak.


Eddy Merckx og Mark Cavendish ga hverandre en god klem før start, og den ene legenden sa til den andre at han håpet rekorden de delte skulle havne i Cavendish sine hender denne ettermiddagen. Men, det må altså vente litt til.

Det blir en morsom og spennende ettermiddag i Paris på søndag. Mark Cavendish har god kjennskap til hvordan takle avslutningen av 21 dagers slit. Han har vunnet den tradisjonelle finalen opp Champs-Elysees i 2009, 2010, 2011 og 2012.

Slik gikk det til
6 mann slet seg løs fra feltet, inkludert Mohoric, deretter kom ytterligere 14 mann opp og dannet dagens brudd.

Bruddet startet etterhvert å kikke på hverandre med 44 km igjen, og ble etterhvert delt i to etter en ukategorisert stigning. Deretter med 25 km igjen klemte Mohoric gassen i bånn, og etter det så forfølgerne han aldri igjen.

Feltet og den gule trøyen så ut til å nyte en rolig dag etter iherdig innsats i Pyreneene. Innehaver av gul trøye – Tadej Pogacar (UAE-Emirates), rettet blikket mot morgendagens tempo.

En dag nærmere avslutningen i Paris. Mohoric virket til å akseptere dopingskyggen; «Først syntes jeg det føltes rart at min integritet ble stilt spørsmål ved, men så tenkte jeg, ok – hvis jeg ser på det store bildet så er det bra for sporten at den er gjennomsiktig, fordi det har vært store problemer tidligere»