BEGRENSET TAPENE: Steven Kruijswijk og Geraint Thomas.(Photo by Chris Graythen/Getty Images)

Thomas: – Det var vanskelig taktikkmessig

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 21.07.19 19:49

Del på    

Fjorårsvinneren ble låst da han valgte å kjøre sitt eget tempo etter Pinot-angrepet.

(procycling.no): Geraint Thomas fulgte ikke da Thibaut Pinot angrep. Han valgte å kjøre sitt eget tempo opp målbakken.

Det gjorde ikke Egan Bernal. Lagkameraten til Thomas havnet oppe i veien, noe som bød på taktiske utfordringer for Thomas som etterhvert fikk Maillot Jaune – Julian Alaphilippe – på hjul.

– Jeg prøvde å kjøre jevnt da alt startet, og da ble det litt dumt siden jeg ble sittende bak med Alaphilippe og ville ikke dra med ham på hjul, sier Geraint Thomas til Eurosport. 

Han satt etterhvert sammen med Wout Poels, Steven Kruijswijk, Richie Porte og Julian Alaphilippe. Foran dem satt Thibaut Pinot, Emmanuel Buchmann og Egan Bernal.

– Det var ganske vanskelig taktikkmessig, siden jeg ville kjøre, jeg hadde beina til å kjøre, men jeg kom ikke til å jage Egan med de gutta på hjulet mitt. 

– Beina svarer litt bedre

Etter en ganske så brutal smell på Tourmalet lørdag, var det riktignok bedring i form for Thomas søndag.

Thomas har nå det beste utgangspunktet før den avgjørende tredjeuka, og da er stigning i form et viktig moment å ta med seg for fjorårsvinneren.

– I det minste svarer beina litt bedre. Det var en solid start, så jeg visste ikke hvordan de kom til å respondere. Det er et mentalt spill nå. Alle er gode, alle er slitne. Man må bare prøve å blokkere det ute. 

Waliseren er klar på at det ikke nytter å tenke tilbake på fjoråret.

– Det er lett å tenke tilbake til de gode tidene i fjor og tenke: «jeg burde flyte», men jeg led den gang også, så jeg må bare bite tenna sammen.

Kruijswijk: – Ikke mulig å stoppe Pinot

Steven Kruijswijk kom inn på samme tid som Geraint Thomas. Han mener han ikke hadde en dårlig dag, men at han ikke hadde beina til å følge Thibaut Pinot.

– Det var veldig raskt igjen. Jeg ble sittende på hjulet til Thomas, som senere angrep. Jeg kunne ikke holde følge med Pinot – han var for rask for meg. Da måtte jeg komme meg tilbake, og vi hentet Julian Alaphilippe på de siste kilometerne. Derfra kjørte vi til mål og begrenset skadene.

Mandag kommer en kjærkommen hviledag for ryttere.

Tirsdag begynner den viktige tredjeuken for Amund Grøndahl Jansens lagkamerat i Jumbo-Visma.

– Det var ingen dårlig dag. Du må komme deg gjennom hver dag og en dag er du litt bedre enn neste. Det er hva det er. Jeg prøvde å begrense tapet. Vi får se hva hviledagen bringer. Pinot kjørte fra alene og det var ikke mulig å stoppe det. Bak gjorde vi hva vi kunne.