ALENE TIL MÅL: Thomas De Gendt tok sin fjerde etappeseier i Volta a Catalunya. (Photo by David Ramos/Getty Images)

Thomas De Gendt med signaturseier i Catalonia

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 25.03.19 17:12

Del på    

Alene til mål flere minutter foran feltet.

(procycling.no): Thomas De Gendt (Lotto Soudal) elsker halvharde etapper i WorldTour-ritt.

Belgieren ser seg ut hvilke etapper det er vanskelig for feltet å kontrollere brudd, går i brudd og bruker sin enorme kjørestyrke til å gjøre livet surt for lagene som prøver å samle det bak.

På den første etappen av Volta Ciclista a Catalunya gjorde han nettopp det.

Han kom av gårde i et seksmannsbrudd på starten av etappen, og på Coll Formic kvittet han seg med bruddkameratene. På toppen der var det snaue seks mil igjen, og 32-åringen hadde tre og et halvt minutt til feltet.

ANNONSE: Følg Volta Ciclista a Catalunya på Eurosport Player og Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– 50 kilometer full gass

Nedover økte han med et helt minutt, og plutselig så det svært vanskelig ut for hovedfeltet som ble ledet an av Arkea-Samsic og Euskadi-Murias.

I mål var han hele 2.37 foran nestemann. Dermed tok han sin fjerde etappeseier i det katalanske WorldTour-rittet.

– Det var veldig hardt der jeg angrep. Det var den nest siste bratte bakken, og da var det bare (Luis Angel) Maté og meg. Jeg fikk følelsen av at han ikke var så sterk, så jeg angrep, og derfra var jeg alene. Jeg hadde ikke alltid troen, men avstanden holdt seg mer eller mindre på det samme. Jeg måtte bare kjøre alt jeg kunne derfra. Det var 50 kilometer med full gass – det er De Gendt-stilen, men det er aldri enkelt, sa seierherren i TV-intervjuet sendt på Eurosport.

Stort forsprang i sammendraget

Nummer to på etappen ble Maximilian Schachmann (Bora-Hansgrohe). Han angrep på den siste milen og holdt akkurat unna for hovedfeltet. Phil Bauhaus (Bahrain-Merida) slo akkurat sin gamle lagkamerat, Michael Matthews (Sunweb) i spurten om tredjeplassen.

I sammendraget er nå han hele 2.48 foran de fleste konkurrentene. Alejandro Valverde (Movistar) og Egan Bernal (Sky) tok henholdsvis to og ett bonussekund underveis, og sikret seg dermed et noe bedre utgangspunkt enn konkurrentene.

Det skal imidlertid bli tøft for De Gendt å forsvare ledertrøya. Flere tøffe fjell skal forseres, og det venter blant annet to tøffe fjellmålganger. De Gendt har også skaffet seg et solid forsprang i kampen om klatretrøya. Nylig vant Lotto Soudal-rytteren klatretrøyen i Paris-Nice.

Det er én nordmann med i rittet. Odd Christian Eiking (Wanty Groupe) kom i mål i feltet.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!