Prøv Procycling Pluss idag

Nye farger: Slik ser Team Coops trøye ut i 2017. Hvite farger skal gjøre dem mer gjenkjennelige i feltet når de denne uken sesongdebuterer i Volta ao Alentejo. Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no

Team Coop med Jensen, Hagen og Galta i sesongåpningen

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 20.02.17 14:44

Del på    

– Vi er godt forberedt, sier lagets sportsdirektør.

(procycling.no): Frontet med en velkjent trio åpner Team Coop sesongen i Volta ao Alentejo onsdag. Anført av August Jensen, Krister Hagen og Fredrik Strand Galta mønstrer rogalandslaget sitt sterkeste mannskap i det portugisiske etapperittet som går over fem etapper.

Mens Jensen og Hagen meldes klare til dyst og sultne på resultater, stiller Galta imidlertid uten forventningspress i sesongdebuten. 24-åringen var opprinnelig ikke tiltenkt en plass i lagets Alentejo-tropp, men etter betydelig fremgang på trening de siste ukene, valgte sportsdirektør Olav Alexander Benjaminsen likevel å ta med den høyreiste siddisen.

– De tre ser veldig bra. Både August og Krister er klare. Fredrik har hatt en vanskelig sesong i fjor og slet litt med et virus i høst. Nå har han lagt det bak seg og siden nyttår har viruset sluppet taket. Det var først etter 1. januar at han begynte å respondere på treningen, sier Benjaminsen til procycling.no.

– I utgangspunktet skulle ikke Fredrik begynne sesongen før i mars. Men siden det har løsnet såpass bra, tar vi han med oss nå. Men vi stiller ingen forventninger til han. Dette er bare for å få en skikkelig start. Han får ingen tunge oppgaver, sier Coops sportsdirektør.

I tillegg til Jensen, Hagen og Galta, stiller Team Coop med Ole André Austevoll, Håvard Blikra, Øivind Lukkedahl, Even Rege og den svenske nysigneringen Philip Lindau.

– Jensen trives rimelig godt i slike hektiske avslutninger som vi har her nede. Han er ikke noen utpreget spurter, men har en god finish. Spesielt etter tøffe etapper, sier Benjaminsen – og bruker Jensens etappeseier i fjorårets Liberty Seguros som eksempel, et ritt bodøværingen også vant sammenlagt.

Knekke koden med Hagen

Jensen tok også en oppløftende 5.plass på åpningsdagen i Alentejo i fjor, en etappe som er identisk til årets første etappe.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NY SESONG: Etter flere gode resultater i 2016, håper Jensen å fortsetter trenden i 2017. Her avbildet under Arctic Race. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Det var imidlertid Hagen som kjempet helt i toppen i sammendraget. 28-åringen ledet rittet før siste etappe, men mistet trøyen til Enic Mas. Spanjolen hadde samme tid som Hagen, men lå tre poeng foran i poengkonkurransen og ble dermed kronet til vinner. Etter det forsmedelige nederlaget er Hagen naturlig nok revansjelysten før årets utgave.

– Hagen er veldig solid om dagen. På trening ser alt veldig bra ut, i alle typer terreng egentlig, sier Benjaminsen – som håper sørlendingen kan snu marginene til sin fordel i sesongen som kommer.

– Han er 89-modell og har mange år med trening og erfaring bak seg nå. Han har vært sykkelrytter på kontinentallag i mange år. Jeg tror vi skal se en Hagen som er minst like sulten som i fjor. Forhåpentligvis kan han bruke all sin erfaring til gjøre om resultater til seiere. Det har vært mye nesten med Krister. Mange resultater topp fem og topp tre. Vi håper å kunne knekke koden med Krister denne sesongen, og kanskje få en seier eller to med han, sier Benjaminsen.

Movistar til start

Team Coop har de siste ukene ladet opp til sesongstart i spanske Benidorm, men stiller ikke med konkrete resultatmål i årets Volta ao Alentejo. Det portugisiske etapperittet rykket opp et rangeringsnivå i 2017, fra 2.2 til 2.1-kategori. Det innebærer blant annet at Team Movistar og Caja Rural stiller til start.

– Vi stiller oss ingen spesifikke resultatkrav i første omgang. Først og fremst skal det bli godt å komme i gang. Vi har forberedt oss godt gjennom trening. Mange av de andre lagene har allerede kjørt ritt. For oss handler det om å komme i gang og finne ut av den gode treningen viser seg i konkurranse, sier Benjaminsen – som påpeker at laget har flere strenger å spille på.

– Det er først og fremt de to (Hagen og Jensen) som blir våre menn. Men også Lukkedahl og Blikra har sett bra ut på trening. Philip er rimelig sterk også, sier Coop-sjefen.

– Mange kommer til å se mye på Movistar. Det gjenstår å se hvor mye kontroll de kommer til å ta. Jeg regner med de har flere mann å pille på underveis. De vil sikkert forsøke å utnytte den første etappe best mulig, det er den tøffeste etappen med bakkefinale. Ellers er ikke etappene så veldig kuperte og det ligger an til å bli noen hektiske avslutninger.

Tagget med: , , ,

Les også disse