DISKET: Nils Eekhoff spurtet først over streken på U23-fellesstarten, men ble senere diskvalifisert grunnet "drafting". FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Eekhoff tar VM-disken til CAS

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 20.10.19 13:31

Del på    

– Håndhevelsen av regelen må være annerledes.

(procycling.no): Nederlandske NOS melder at Nils Eekhoff og det nederlandske sykkelforbundet har besluttet å ta diskvalifikasjonen fra U23-fellesstarten under VM i Yorkshire i september, til idrettens voldgiftsrett (CAS).

Den vordende Team Sunweb-rytteren vant spurten om VM-tittelen fra en syvmannsgruppe på oppløpet i Harrogate, men en knapp time senere vedtok rittjuryen at unggutten skulle diskvalifiseres, i tråd med regel nr. 2.12.007, artikkel 4.7. Årsaken var at han, etter en velt med 130 kilometer til mål, hadde ligget bak lagets bil i rundt to minutter, for å komme seg opp igjen til feltet. Dermed ble det Samuele Battistella (Italia) som i stedet kunne ikle seg regnbuetrøyen.

(artikkelen fortsetter under)

– Kanskje noe godt kommer ut av det

Sykkelforbundets administrerende direktør, Thorwald Veneberg, er klar på at de stiller seg bak 21-åringen.

– Håndhevelsen av regelen må være annerledes.

– Nils må også få det klargjort hvorfor avgjørelsen ble gjort på det tidspunktet, fordi det har vi ikke for øyeblikket.

– På denne måten kan kanskje noe godt komme ut av denne situasjonen. Det bør i hvert fall bli sett godt på de reglene og anvendelsen av dem. Og så får vi se hva resultatet blir.

CAS har ennå ikke offentliggjort når de vil møtes for å diskutere saken.

Peter Sagan tok i 2017 UCI til CAS, etter at han ble kastet ut av Tour de France på den fjerde etappen til Vittel, etter at Mark Cavendish veltet stygt. Partene rakk imidlertid aldri å møtes, etter at det ble inngått et forlik like før, hvor UCI fratok Peter Sagan all skyld.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!