IKKE TIL SVEITS: Det er nå klart at Martigny ikke blir arrangør for årets Sykkel-VM. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Sykkel-VM i Martigny er avlyst

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 12.08.20 16:32

Del på    

Utfordringene rundt COVID-19 tårnet seg opp for arrangøren.

(procycling.no): UCI (det internasjonale sykkelforbundet) melder onsdag at VM i landeveissykling i Martigny er avlyst.

I en pressemelding heter det videre at man nå jobber for å finne en alternativ løsning som sikrer at 2020-utgaven av mesterskapet likevel kan bli avholdt. Det ble tidligere onsdag spekulert i at mesterskapet kunne bli flyttet til Italia, men dette er foreløpig ikke bekreftet.

La Gazzetta dello Sport skrev onsdag at sykkelpresident Renato Di Rocco skal være interessert i å avholde landeveisrittet i enten Emilia-Romagna eller Veneto. Det vil i så fall dreie seg om et mesterskap som kun tar imot eliteklassene for menn og kvinner, og som praktisk talt holdes bak lukkede dører.

«UCI vil se seg om etter en vertsby som kan by på en løype som er like utfordrende som i Aigle-Martigny, og som dermed vil passe for samme typpe ryttere som opprinnelig planla å delta i Sveits», heter det i en pressemelding fra det internasjonale sykkelforbundet.

Lokasjonen skal være i Europa og de opprinnelige datoen skal holdes. Det betyr at VM i landeveissykling fremdeles kan bli gjennomført helga 25-27. september, men altså i en nedskalert versjon.

Sveitsiske myndigheter har bestemt at arrangementer som tiltrekker seg mer enn 1000 besøkende eller involverer flere enn 1000 personer, ikke er tillatt ut september måned. Det gjorde det umulig å arrangere VM i landeveissykling. 

I tillegg har 45 nasjoner innført karantene ved innreise til Sveits, noe som hadde forhindret mange av totalt 1200 utøvere i alle klasser fra å reise til Sveits for å gjennomføre mesterskapet.

UCI har nå satt 1. september som deadline i forsøket på å finne ny vertsby for mesterskapet.