SYK: August Jensen er syk, men leverer likevel prestasjoner av høyt nivå for Team Coop. Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no

Syk Jensen tar sjansen i Normandie

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 20.03.17 19:21

Del på    

– Det heter jo frisk og rask. I dag var jeg ikke frisk, bare rask.

(procycling.no): August Jensen leverte mandag et meget godt ritt på den første etappen av Tour de Normandie. På en beintøff etappe fylt av sidevind og hardkjør, var han blant dem med mest krefter igjen i knekkeren opp til mål.

Anthony Delaplace og Johnny Mottier stakk avgårde omtrent 30 kilometer før mål, og holdt unna hele veien. Førstnevnte var den beste av de to i den siste kneiken, og tok både etappeseier og ledertrøye.

I feltet bak var det Justin Jules som var den beste, men August Jensen fulgte like bak, og ble nummer fire i feltet, og nummer seks på etappen.

Dette til tross for at nordlendingen sliter med sykdom. Coop-rytteren har nemlig en forkjølelse som sitter i kroppen, og hoster når procycling.no snakker med ham etter etappen mandag kveld.

– Det var en grei start, men vi har jo mye sykdom i laget. Jeg er ikke blant de rytterne som er friske, så jeg håper jeg klarer å holde den forkjølelsen jeg har i sjakk.

– Du er ikke frisk?

– Nei, egentlig ikke. Det heter jo frisk og rask. I dag var jeg ikke frisk, men ganske rask. Det er ganske mye host og slim i systemet, så jeg må bare ta dag for dag. Det er veldig irriterende, sier August Jensen.

– Balanserer på en line

Mange vil hevde at det å sykle 130-160 kilometer i Nord-Frankrike hver dag i en uke ikke er den beste medisinen mot sykdom. Team Coops spydspiss forteller at han tar sjanser ved å være med i rittet.

– Jeg føler egentlig at jeg tar en sjanse ved å stille. Men vi har et ganske redusert lag, og det gikk jo ganske bra i Handzame sånn fysisk sett, selv om jeg også der var dårlig halsen. Jeg vet jeg tar en sjanse, men jeg bare håper kroppen tåler det.

– Jeg føler jeg balanserer på en line – hvis det går bra, er det jo deilig å komme seg over linen, men hvis jeg faller av, er det langt ned, beskriver han.

– Mye fighting

Etappene i Tour de Normandie er kjent for å bli tøffe på grunn av korte bakker, tung vind og seigt vær. Nord-Frankrike i mars er ikke en Syden-destinasjon, og det er rytterne svært klare over.

Jensen hevder at det ikke gjelder å tenke for mye på at man skal sykle en uke der nede, da det kan skorte på motivasjonen. Likevel kan man, med en dag-for-dag-mentalitet, plutselig være der oppe og kjempe i sammendraget.

– Det blir mye fighting. Det blir sidevind, mye som kommer til å skje. Det er egentlig bare å sitte foran. Det kommer til å bli noen harde dager forover. Jeg krysser bare fingrene for at jeg klarer å opprettholde den formen jeg har, selv om jeg ikke er frisk.

Sykdommen har sittet lenge i for August Jensen. Han sto av før den andre etappen av Volta ao Alentejo tidligere i måneden da han hadde feber. Den sykdommen satt litt i, og slo ut før Handzame Classic forrige onsdag. Likevel syklet Coop-rytteren et godkjent ritt der, selv om resultatene uteble.

Nå håper Jensen at han kommer seg igjennom og er i stand til å kjempe om topplasseringer på de resterende dagene. Uansett venter flere tøffe etapper, og Team Coop håper å bite godt i fra seg, til tross for et noe sykdomspreget mannskap.

PS: Krister Hagen ble nummer 22, ett minutt bak Delaplace.

PS 2: Team FixIT.no kjører også rittet. Ken Levi Eikeland ble nok en gang deres beste rytter, da han syklet inn til 36.plass, 1:50 bak.

Tagget med: , , ,

Les også disse