Prøv Procycling Pluss idag

FESTEN VAR BRA: Men oppvasken ser ikke ut til å bli like morsom. Nå går det mot ekstraordinært sykkelting. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Støtte til Rye – det går mot ekstraordinært sykkelting

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 23.11.17 09:59

Del på    

Breddeklubben ønsker å avsette det sittende forbundsstyret.

(procycling.no): Grasrota i norsk sykkelsport, klubbene som står for mye av talentutviklingen, ønsker – anført av SK Rye – å få et ekstraordinært sykkelting. Dette kravet ble gjort kjent via et åpent brev sendt til forbundet med tittelen: «Vi trenger nytt styre i sykkelforbundet. Nå.».

For å få til et ekstraordinært sykkelting trenger man 1/4 av stemmene fra forrige forbundsting. Både NRK og BT skriver torsdag at flere sykkelklubber holdt styremøte kvelden i forveien der de vedtok om de skulle stille seg bak kravet om ekstraordinært sykkelting eller ikke.

Ettersom klubbene skal ha klart å passere 23 stemmer, ligger det nå an til at det ekstraordinært sykkelting vil finne sted.

Rye takker for støtten

Leder i SK Rye, Per Christian Dæhlin, sier til Bergens Tidene at han er glad for den støtten klubben har fått i denne saken.

– Det er veldig mange klubber som raskt har snudd seg rundt for å støtte dette kravet. Det sier noe om hvor sterkt Sykkel-Norge ønsker å få ryddet opp i dette, sier han.

– Nå håper vi styret i NCF vil kalle inn til dette tinget så raskt som mulig. At vi får på plass et nytt styre vil bidra til å samle Sykkel-Norge, og at det blir en helt nødvendig opprydning i NCF.

Selv om Sykkel-VM var en gigantisk suksess for idretten, ble det tydelig klart at arrangementet ville slepe et stort underskudd med seg.

Vil ha nytt styre

Det har Norges Cykleforbund og sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen vært åpne om. Men to måneder etter at arrangementet er avsluttet, har ingen fremdeles full oversikt over størrelsen på underskuddet.

Denne usikkerheten skal ha ført til opprøret vi nå ser fra grasrota i norsk sykkelsport.

Det er fremdeles også svært mange aktører som venter på å få utbetalt utestående krav fra selskapet Bergen 2017 AS. Selskapet kan ende opp med å gå konkurs, og også der sitter Tiedemann Hansen som daglig leder.

– At vi får på plass et nytt styre vil bidra til å samle Sykkel-Norge og foreta en helt nødvendig opprydning i NCF så raskt som mulig, sier Per Chr. Dæhlin, leder i SK Rye til BT.

 

Tagget med: , , , , ,

Les også disse