FIKK KREMJOBB: Max Emil Kørner skal fronte den nye satsingen til Dare Bikes Development Team. Men han vil ikke bli å se med startnummer på drakta. FOTO: T.Palm - Pôle Continental Wallon

– De sto og drakk øl på parkeringsplassen da jeg kom tilbake

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 6.06.17 11:11

Del på    

Max Emil Kørner fikset årets første seier.

(procycling.no): Foran årets sesong byttet Max Emil Kørner ut Nesodden til fordel for Veerle-Laakdal i Flandern.

Her hadde han nemlig fått kontrakt hos T. Palm-Pôle Continental Wallon. Uten tilbud fra de norske kontinentallagene, ble flyttingen 26-åringens forsøk på å forlenge sykkelkarrieren.

Første pinsedag tok han sesongens første seier da han spurtslo bruddkompisene Kenny Molly (AGO-Aqua Service) og Ylber Sefa (ASFRA Racing Team) under det 164 kilometer lange Liedekerkse Pijl:

– Det var veldig deilig å vinne. Framfor alt var det en stor lettelse å bevise at jeg kan vinne et løp for laget mitt. Det var vår første seier i år, og rent personlig var det veldig viktig, sier Max Emil Kørner til procycling.no.

Rykket ifra Van Tourenhout-brødrene

Rittet var et såkalt interklubb-ritt som betyr at det er ranket under konkurranser på UCI-nivå.

Sammen med lagkamerat Maximilien Picoux satt Kørner i en gruppe på rundt 20 mann da rytterne nærmet seg finalen.

– Inn på sisterunden delte det seg opp igjen, og jeg satt i en gruppe på sju mann. Der satt blant annet Van Tourenhout-brødrene (fra Marlux Napoleon Games) og de to er ganske sterke. Med rundt fem kilometer igjen var det et sidevindsparti, og der klarte jeg å støte meg unna sammen med to andre. Vi fikk en luke, og den klarte vi å opprettholde. Det gikk egentlig ganske fort derfra og inn til mål, sier Kørner.

Han gikk til like før svingen som lå 250 meter unna mål og fikk en liten luke bakover.

– Derfra og inn var det full spurt, og jeg klarte å holde unna for de andre to, forteller han.

Ronde de l’Oise først – så feiring

Dermed var årets første seier et faktum for T. Palm-Pôle Continental Wallon.

Mens Kørner var på podiet og ble intervjuet av selveste Het Nieuwsblad, ble det feiret i målområdet.

– Støtteapparatet var veldig fornøyde og sto og drakk øl allerede da jeg kom tilbake til parkeringsplassen, sier Kørner.

– Ble det fest på dere og?

– Nei, men vi ble lovet en feiring. Vi må bare bli ferdige med Ronde de l’Oise først, sier Kørner som deretter skal kjøre fellesstarten under NM i Stjørdal.

– Håper å gå i null

Han melder om et lite glamorøst liv på den belgiske landsbygda, men er fortsatt glad for at han valgte å forlenge sykkelsatsingen med nok en sesong.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SATSER I BELGIA: Foran årets sesong fikk Max Emil Kørner kontrakt hos
T.Palm – Pôle Continental Wallon og valgte å flytte til belgiske Veerle.

– Jeg håper jo å kjøre såpass bra at jeg får en kontrakt som gjør at jeg kan leve greit av syklingen. For min del er det ikke så farlig hvilket lag det eventuelt skjer i.

– Økonomisk sett: Er dette allerede et tapsprosjekt eller regner du med å gå i null?

– Det er litt tidlig å si, men foreløpig går jeg ikke i pluss. Jeg håper jeg skal gå i null, men det kommer litt an på hva jeg klarer å kjøre inn av premiepenger.

Liedekerkse Pijl hadde 1500 euro i samlet premiepott, men Kørner er usikker på hvor mye han kjørte inn 1. pinsedag.

Deler leilighet med norsk U23-vinner

Han har selv valgt å bosette seg i lille Veerle, et sted med rundt 1000 innbyggere, og deler der leilighet sammen med Henrik Evensen.

Fjorårets VM-joker i U23-klassen sykler for nederlandske SEG Racing.

– Hvordan trives du i Belgia?

– Jeg har det fint her. Det kan bli litt lange dager, spesielt om man ikke er helt i form – for det er jo mest sykling og sykkelprat det går i. Det er overraskende mange som har gjort det samme valget som meg her nede. Det bor masse folk fra for eksempel Storbritannia og Australia som har flyttet hit i håp om skaffe seg en karriere innenfor landeveissykling.

– I intervjuet med Het Nieuwsblad omtalte du landet som «the Walhalla of cycling»?

– Haha, det var vel ikke helt det jeg sa. Jeg tror jeg omtalte det som «the hotspot for cycling». Jeg har ikke fått lest den saken selv, men det kan jo ha skjedd noe med oversettelsen underveis der.

«Jeg ønsker å lære meg faget her, og bli proff», lyder overskriften Het Nieuwsblad. Som 26-åring jobber tiden allerede imot Max Emil Kørner.

Du kan lese intervjuet her!

– Hvor lenge kan opprettholde satsingen du har per i dag?

– Det er vanskelig å si. Jeg bør nok signere en kontrakt i løpet av årets sesong, dersom jeg skal kunne leve av dette, innrømmer han.

Forhåpentligvis hjelper det på med en seier fra Liedekerkse Pijl.

Tagget med: , , ,

Les også disse