VANT: Stine Borgli tok seieren i Vuelta a Burgos Feminas. FOTO: NCF / Cato Karbøl

Borgli om proffinteressen etter sammenlagtseier: – Bevisst på å ta et klokt valg

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 19.05.19 15:06

Del på    

Flere lag er interesserte i Vuelta a Burgos-vinneren.

(procycling.no): Etter å ha tatt andreplass på lørdagens tredje etappe av Vuelta a Burgos Feminas overtok Stine Borgli ledelsen i rittet. Den norske rytteren hadde samme tid som Soraya Paladin (Alé Cipollini), Mavi Garcia (Movistar) og Ursa Pintar (BTC City Ljubljana), men ledet på plassiffer.

På den fjerde og siste etappen ventet 84,7 kilometer mellom Pedrosa de Valdeporres og Villarcayo, med tre kategoriserte stigninger. Fra dagens siste stigning, Alto Retuerta (3,4 kilometer à 5,2 prosent), var det imidlertid 22 kilometer med lettkjørt terreng.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Den spanske Movistar-rytteren Lourdes Oyarbide gikk tidlig i brudd sammen med Eugenia Bujar (BTC City Ljubljana) og Fernanda Yapura (World Cycling Center), men etter hvert kjørte hun fra sine bruddkamerater, og med 25 kilometer til mål var hun helt alene.

I avslutningen nærmet feltet seg aldri ordentlig og 24-åringen krysset streken i Villarcayo minuttet foran et redusert felt, hvor Borgli spurtet inn til sjetteplass og med det sikret seg seieren i det spanske etapperittet.

– Skjedd mye mer enn vi hadde håpet på

Borgli selv forteller at landslaget kom med ambisjoner om å gjøre det bra på enkeltetapper, og at det var litt over forventning og skulle ta sammendraget i det tøffe etapperittet.

– Vi kom her og hadde egentlig ikke ambisjoner om sammendraget, det hadde vært å ta hardt i, men vi hadde ambisjoner om å få en på podiet på en av etappene. Det har skjedd mye mer enn vi hadde håpet på. Vi har kjørt godt som lag og vært oppe på alle etappene, sier Borgli til procycling.no etter etappen. 

Borgli sikret sammenlagtseieren på lave plasseringssiffer, etter å ha innhentet gode plasseringer på hver etappe. 16, 6, 2 og 6 er en rekke som lar seg høre over fire tøffe etapper i Burgos.

Det var lørdagens etappe som ble mest utslagsgivende for sammendragets del etter at fredagens etappe ble nøytralisert som følge av en velt. Da kom Borgli inn på lik tid som fire andre kvinner, men hadde altså best etappeplasseringer på de første etappene.

Landslagssyklisten forteller om en tøff sisteetappe, både fysisk og mentalt.

– Vi følte ikke at vi hadde kontroll. Movistar og Alé-Cipollini la mye press på oss. Vi kjente litt på det som lag, og de la virkelig press på oss i bakkene. Det var egentlig ganske tøft mentalt å sitte der med trøya, mens alle så på deg og ville kvitte seg med deg. De fikk luke flere ganger, men vi klarte å hente dem. Det gikk et brudd, men laget kjørte kontrollert.

Borgli forteller også om hard kjøring i bakken med omlag 25 kilometer til mål, og der var det kun fem ryttere igjen i front av feltet, blant andre Borgli og femteplass i sammendraget, Ingrid Lorvik.

Om proffinteressen: – Bevisst på å ta et klokt valg

Etter sterk kjøring i flere ritt både i år og i fjor, har det vært interesse rundt 28-åringens signatur. Den interessen blir ikke mindre etter de siste dagers prestasjoner.

– Jeg tror er en god inngangsbillett. Det er flere som er interessert, men jeg må kjenne godt til dem før jeg hopper i det. Jeg må vite at det er greie omgivelser fordi det er mye ymse i forskjellige lag. Jeg er bevisst på å ta et klokt valg, og det blir spennende å følge med i tiden som kommer, sier CK Victoria-rytteren om en mulig kommende profftilværelse.

Mot slutten av måneden reiser Borgli med landslaget til Frankrike der to endagsritt venter i månedsskiftet mai/juni. La Classique Morbihan og Grand Prix de Plumelec står da for tur, før Tour de Bretagne Feminin venter kort tid etter.

Tagget med: ,

Les også disse