Prøv Procycling Pluss idag

KLAR: Etter en god treningsperiode i sommer er Trond Håkon Trondsen klar for å imponere som stagiaire i Wanty i høst. FOTO: Magnus Drivenes, procycling.no

– Et spennende lag og en spennende tid

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 6.08.19 18:16

Del på    

Trondsen reiste til høyden før stagiaire-opphold.

(procycling.no): Hjemme igjen etter det franske etapperittet Kreiz Breizh Elites denne uken, føler Trond Håkon Trondsen seg godt forberedt foran en viktig tid i hans karriere. Neste ukes Arctic Race of Norway kan bli 25-åringens foreløpig siste ritt for det norske kontinentallaget Team Coop.

Mot slutten av måneden begynner nemlig den tidligere Frøy Bianchi- og Team Sparebanken Sør-rytteren sitt opphold som stagiaire for belgiske Wanty – Groupe Gobert.

– Det er først og fremst et lag med et godt rittprogram. Et veldig godt rittprogram egentlig, sier Trondsen til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Trent hardt

Proff-muligheten kommer etter at Coop-rytteren har vist meget sterke takter denne sesongen. Trondsen vant GP Sundvolden, en etappe i Tour d’Eure-et-Loir og en etappe i Tour de Normandie i løpet av en gnistrende periode på våren. I sistnevnte endte han også som nummer tre sammenlagt.

Etter en krevende og langtekkelig treningsperiode i sommer, var beina noe tyngre under Kreiz Breizh Elites i Bretagne, der nordmannen likevel kjempet om seier på den siste etappen.

– Posisjoneringen inn på siste kilometeren gjorde at det ble for langt frem til de i front på slutten, meddeler Trondsen som rundet av det franske rittet med en sjetteplass.

– Jeg har hatt en lang treningsperiode i høyden med mye rolig trening, så det var litt uvant å kjøre ritt igjen. Intensiteten var litt av problemet, for da det gikk skikkelig hardt så manglet jeg kanskje litt. Det var mange tøffe etapper i Bretagne, mange harde lokale runder på programmet. Men dette er egentlig del av planen som jeg har, bruke noen tøffe gjennomkjøringer som dette til å komme meg litt igjen etter høydeoppholdet, sier Trondsen – som trente noen uker i Livingo og Stelvio i de italienske alper.

– Dette ble en fin gjennomkjøringen før Arctic Race. Litt av planen er å holde på den gode formen litt lengre ut i sesongen. Nå jeg skal kjøre for Wanty fremover, så da blir hele sesongen lengre enn tidligere.

Coop-rytteren sier etter sitt femte høydeopphold at han har gode erfaringer med treningsformen.

– Kapasitetsmessig funker høydetrening veldig bra for min del. Jeg har tro på dette for å gjøre gode treningperioder, få litt rolig trening og å legge grunnlaget foran høsten. Nå følte jeg meg generelt bra, manglet litt konkurransenformen. Det handler bare om at jeg trengte noen skikkelig gjennomkjøringer først, så jeg tror det blir veldig bra det som kommer.

Belgiske ritt

Etter Arctic Race er står det på planen at Trondsen skal ikle seg Wanty-drakten og kjøre en rekke endagsritt i Belgia. Den foreløpige rittplanen viser Stadsprijs Geraardsbergen 26. august, Omloop Mandel-Leie-Schelde Meulebeke 31. august og Grote Prijs Jef Scherens – Rondom Leuven 1.september.

– Jeg har syklet Geraardsbergen og Leuven tidligere. Ble tre i Geraardsbergen i fjor, slått av to ryttere fra Wanty faktisk, sier Trondsen – som ser frem til å vise seg frem for sportsdirektørene i Wanty.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg tenker at et skikkelig bra prokonti-lag som dette er et godt alternativ til WorldTour-lag. For meg kan det kanskje dukke opp flere muligheter til å vise meg frem. Lag fra Belgia får alltid gode invitasjoner til ritt uansett. Det er et veldig spennende lag, så det blir spennende å se hva som skjer fremover.

Wanty har allerede en nordmann i rekkene i form av askøyværingen Odd Christian Eiking, som i sommer debuterte i Tour de France. Trondsen setter pris på å ha en landsmann som lagkamerat i et utenlandsk lag.

– Jeg har snakket med Eiking, og han har jo signert med dem videre og virker veldig fornøyd. Det er jo gøy at det er en annen nordmann der også, greit å ha noen fra samme land som snakker samme språk. Selv om jeg vet at det er et internasjonalt lag og kommunikasjonen går på engelsk. Så får vi ser fremover om jeg blir nødt til å lære meg et nytt språk på sikt.

Tagget med: , ,

Les også disse