TROLIG INGEN TUR TIL FINESTRE: Som her på bildet, fra fjorårets Giro d'Italia. Det kan likevel bli mye grus i avslutningen på den 20. etappen neste år, om vi skal tro rapportene. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Spektakulære giro-rykter: – Blir grusavslutning på 2700 meters høyde

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 17.10.19 14:20

Del på    

Rapporteres om etappe på over 200 kilometer som går over Agnello og Izoard før tøff avslutning over Sestriere.

(procycling.no): Tirsdag kunne Tour de France presentere løypene for neste år og etter at Christian Prudhomme kun har lagt opp til 36 tempokilometere, hvorav de siste seks opp La Planche des Belles Filles, er det nok mange sammenlagtryttere som er spent på hvordan løypa i Giro d’Italia vil se ut i 2020.

De trenger heller ikke vente lenge. Torsdag 24. oktober blir løypa presentert. Det man allerede vet er at rittet starter med tre etapper i Ungarn, hvor den første er en kort tempo i Budapest. 

Deretter venter trolig en tur til Sicilia og en bakkeavslutning opp til Etna før man beveger seg nordover i landet. Spesielt den siste uka forventes å inneholde flere tøffe fjelletapper, og rapportene som går i lokale italienske medier tyder på at spesielt den 20. etappen kan bli helt brutal.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Agnello og Izoard på veien

Targatocn.it skriver at etappen vil starte i Alba og deretter gå vestover. Der skal man sykle over til Frankrike over Colle dell’Agnello (21 kilometer à 6,9 prosent), som er det tredje høyeste veipasset i Europa med sitt toppunkt på 2748 meter over havet, kun slått av Col de l’Iseran (2770 moh.) og Passo dello Stelvio (2757 moh.).

Agnello ble sist brukt i Giro d’Italia i 2016 og huskes best for at Steven Kruijswijk veltet like over toppen og endte opp med å miste den rosa ledertrøya.

Etter toppen av Agnello skal rytterne ifølge rapportene sykle mot Briancon og de klatrer dermed Col d’Izoard (14,2 kilometer à 7,1 prosent) på veien. Fra Briancon skal veien gå tilbake mot Italia igjen over Colle del Monginevro (6,5 kilometer à 6,7 prosent).

Tilbake i Italia sier rapportene at det blir målgang i Sestriere. Det har vært spekulert i at rytterne skal over Colle delle Finestre på vei til Sestriere, men det vil i så fall strekke lengden på etappen opp mot det ekstreme.

Det kan likevel bli mange kilometer med grus. Ifølge Valsusa Oggi er det veldig sannsynlig at etappen vil ha målgang på Monte Fraiteve, like over selve landsbyen Sestriere.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Bennati lot seg begeistre

Spekulasjonene har nok ikke blitt dempet av at man har stengt av veien fra landsbyen og opp til Colle Basset i høst for å gjøre veiarbeid. Helt fra Sestriere og til nær toppen av Colle delle Finestre går det en grusvei på 34 kilometer kalt Strada dell’Assieta, som de snaue syv kilometerne som man i høst har jobbet med er en del av. Fra toppen av Colle Basset går det en vei opp til toppen av Monte Fraiteve, helt oppe på 2702 meter over havet.

Skulle man ta hele stigningen opp til Monte Fraiteve, vil det da bli en stigning på rundt 20 kilometer, hvor de siste åtte kilometerne blir på grus med en helt spektakulær utsikt og tidvis brutale stigningsprosenter.

I sommer var både Daniele Bennati og Fabio Aru oppe på toppen av bakken. På Instagram skrev Bennati «Målgang for etappen på grus i neste års giro?» med emneknaggen «amazing», som i hvert fall viste at veteranen ble imponert over hva han fikk se.

Om etappen blir en realitet får vi vite neste uke.

Se dette innlegget på Instagram

 

Fraiteve (TO) #2701mt Sede di arrivo di tappa sullo sterrato nel prossimo @giroditalia ?? #amazing #benna

Et innlegg delt av Daniele Bennati (@benna80)

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse