Prøv Procycling Pluss idag

LITE TRIVELIG: Det var nok flere i hovedfeltet som gjerne skulle sett at den tredje etappen i Paris-Nice ble avsluttet tidligere. Foto: AFP / KENZO TRIBOUILLARD

Snøen sørget for tidlig stopp i Paris-Nice

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 9.03.16 16:30

Del på    

Ble kansellert etter 93 kilometer.

De foregående etappene i årets Paris-Nice har foregått under kaldt vær, og enkelte snøbyger har vært innom på rittets første dager.

Rittet, som passende nok kalles «rittet mot solen» fikk oppleve enda mer snøfall under den tredje etappen. Til slutt endte det med at etappen ble stoppet, etter at rytterne hadde syklet 93 kilometer i det kalde været.

Da hadde man allerede vært over to stigninger, og var på vei opp til den tredje, Col des Echarmeaux på 714 meters høyde. Tidligere på etappen hadde en sterk gruppe på 16 ryttere gått i brudd, med blant annet Ben Swift, Alexis Gougeard, Simon Yates og Dylan Van Baarle.

Poengene som ble tatt på de to kategoriserte stigningene og den ene mellomspurten blir tellende.

– Veien var ekstremt glatt, og vi kunne ikke garantere for rytternes sikkerhet, sier ASO-direktør Christian Prudhomme i en pressemelding.

Etter mandagens etappe var Tom Boonen sterkt kritisk til arrangøren, og mente da at ekstremvær-protokollen til UCI ble ignorert. Det kan se ut til at den til slutt ble tatt til følge under onsdagens etappe.

En som ble offer for forholdene under onsdagens etappe var Alexis Vuillermoz, som veltet en drøy mil før etappen ble stanset. Velten førte til at franskmannen måtte bryte rittet.