FØR START: Boasson Hagen var innbitt før starten av den niende etappen. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Sliten Boasson Hagen: – Jeg var ikke sterk nok

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 14.07.19 18:26

Del på    

Satt i god posisjon, men maktet ikke å innfri i finalen.

(procycling.no): Det så positivt ut for Edvald Boasson Hagen da han kom seg med i et brudd på femten mann etter en hektisk støtecup i starten av den niende etappen av Tour de France.

Bookmakerne hadde mest tro på nordmannen av de sterke rytterne som kom seg med i det avgjørende bruddet, men nordmannen hadde en seig følelse underveis.

– Det var ikke den følelsen jeg hadde håpet å sitte igjen med, nei. Som jeg sa før start, var jeg ikke helt sikker på hvordan det skulle gå, men jeg kom meg med i bruddet, og jeg var ikke sterk nok. Jeg merket det egentlig relativt tidlig, men jeg prøvde, og det gikk ikke. Men jeg var nå i brudd, sa Boasson Hagen til TV 2 etter målgang.

Han trillet inn til fjortendeplass, syv og et halvt minutt bak vinneren Daryl Impey.

Dimension Data-rytteren avviser at det er noe sykdom på gang og hevder at det heller var den tøffe gårsdagen som påvirket ham.

– Jeg følte at det ikke var helt 100 prosent, og det var en tøff dag. Jeg var ikke syk, så det var ikke det. Det ble for tøft i dag. 

TUNG DAG: Edvald Boasson Hagen hadde ikke dagen da han satt i vinnerbruddet på den niende etappen i årets Tour de France. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

– Surt

Boasson Hagen havnet først i bakerste gruppe i bruddet da det ble hardkjør med over fire mil igjen. Det samlet seg riktignok etter det, men det var på ingen måte noe styrketegn fra 32-åringen.

Deretter gikk Lukas Pöstlberger (Bora-hansgrohe) solo. Da Oliver Naesen (Ag2r) og Tiesj Benoot (Lotto-Soudal) satte opp farten med drøye to mil igjen til mål, var det over og ut for Boasson Hagen.

– Jeg prøvde så lenge jeg var der, men jeg hadde ikke farten jeg trengte for å være med da de begynte å støte. Det var surt det når man har muligheten og bruddet går inn. Det er ikke mer å tenke på, det er for sent det nå. 

Bak i feltet trillet Eiking først over i hovedfeltet. Dermed ble det nordmenn på både 14.- og 16.plass, uten at det kan kalles noen norsk suksessdag av den grunn.

ANNONSE: Følg Tour de France på Eurosport hver dag. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!