EN ULYKKE KOMMER SJELDEN ALENE: Bruno Reverberi fikk mange spørsmål fra pressen etter to positive dopingprøver i laget foran Giro d'Italia. Nå har det dukket opp en tredje dopingsak i Bardiani CSFs rekker. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

BARDIANI-SJEF: Bruno Reverberi har hatt sitt å stri med i 2017-sesongen. Nå er Michael Bresciani klargjort for 2018-sesongen etter den positive dopingprøven som skyldtes hans egen mor. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Skyldte på mor etter positiv dopingprøve – utestengt i to måneder

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 17.12.17 13:32

Del på    

Bardiani-rytteren som skulle erstatte Pirazzi og Ruffoni, er klar for 2018-sesongen.

(procycling.no): Bardiani-CSF hadde mildt sagt en turbulent sesong i fjor.

I forkant av Giro d’Italia testet Nicola Ruffoni og Stefano Pirazzi positivt for veksthormoner. Denne høsten har begge blitt utestengt i fire år for dopingforseelsen.

Som erstatter for de to italienerne kom Michael Bresciani inn i det italienske prokontinentallaget i starten av juni. Den 22 år gamle syklisten deltok i det italienske mesterskapet. Det rittet han fullførte han ikke.

Men dagen etterpå testet han positivt på et vanndrivende middel, et stoff som er på WADAs liste over forbudte stoffer (i motsetning til salbutamol, som Chris Froome har testet positivt på. Det er et særskilt stoff).

Rytterens unnskyldning? Mor hadde brukt det i maten. 

– Problemet er at moren min tar Lasix til måltidene. Når hun deler opp tablettene, må noe ha blitt med over på min asjett. UCI etterforsker saken og har ennå ikke kommet med noen straffeutmåling, men jeg tror ikke jeg kan bli straffet for annet enn å være uoppmerksom, sa Bresciani til Gazzetta tidligere i år.

UCI aksepterer Brescianis forklaring, og beretter at maten har blitt forurenset uten vilje. 

Nå er derimot rytteren klar for å delta i konkurranser igjen. UCI og rytteren har kommet til enighet, og det endte med en to måneders utestengelse for den unge italieneren. 

I og med at han ble suspendert fra og med august, regnes utestengelsen som sonet.

– For Bardiani-CSF beviser UCIs beskrivelser at Bresciani ikke har brutt noen interne regler og lagets antidoping-policy som erklærer den sterke viljen til å ikke ha ryttere i laget med tidligere brudd på antidopingreglene i stallen, poengterer det italienske laget.