SKY-SEIER: Thomas og Landa kom samlet til mål i det som ble en dobbeltseier for Team Sky på Tour of the Alps' 3.etappe. Foto Josef Vaishar.

Sky-dobbel i Tour of the Alps

Procycling
Tips meg

Publisert 19.04.17 14:56

Del på    

Tok ledertrøyen til Pinot.

(procycling.no): Geraint Thomas og Mikel Landa satte rivalene på plass under den tredje etappen i Tour of the Alps onsdag. Team Sky-duoen tok de to første plassene på den amputerte fjelletappen opp til Villnöß.

Mens Thomas krysset målstreken først, fulgte lagkamerat Landa tett på hjul og Domenico Pozzevivio (Ag2r) ble nummer tre få sekunder bak.

Sammenlagtleder Thibaut Pinot (FDJ) krysset målstreken på femteplass, 13 sekunder senere, og må dermed avlevere ledertrøye til Thomas.

Et myndig Team Sky tok kontroll i siste, avgjørende fase av etappen som ble nedkortet før start på grunn av snø. I den 8 km lange klatringen til mål var det først Landa som angrep i tandem med Pozzovivo.

En gruppe på 15 ryttere fulgte bak og Thomas var kapabel til å støte seg opp til tetduoen innenfor siste kilometer. I sin oppkjøring til Giro d’Italia hadde briten ingen problemer med å tette en 20 sekunders luke og rykket til igjen umiddelbart da han kom opp.

Pozzovivo måtte slippe, mens Landa kunne juble sammen med lagkameraten på målstreken.

Tagget med: , ,

Les også disse