GULLET GLAPP: Susanne Andersen tok sølv under NM-fellesstarten søndag. Foto: Simon Zetlitz Nessler

Skuffet Andersen roser Hitec

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 1.07.19 10:59

Del på    

– De spilte kortene sine riktig, sier sølvmedaljøren.

RØYSE (procycling.no): Det var med 25 kilometer igjen at gulltoget gikk, og Susanne Andersen (Team Sunweb) ble stående igjen på perrongen.

Fra en gruppe på ti ryttere så Ingrid Lorvik sitt snitt til å sett inn et avgjørende angrep i en finale der Andersens tidligere lag, Hitec Products Birk Sport, kontrollerte med stødig hånd.

Mens veteranen Lorvik tok en imponerende soloseier, spurtet 20-åringen Andersen inn til sølv, foran en annen Hitec-rytter, Ingvild Gåskjenn.

– Jeg tørr å si at jeg er veldig skuffet. Hadde både troen og beina til å vinne i dag følte jeg, sier Andersen til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Edelt metall til tross, den talentfulle Stavanger-rytteren tok til tårene etter målgang, og trengte noen minutter til å summe seg før hun satte ord på rittutviklingen som hadde vært.

– Skuffelsen kom egentlig allerede da jeg så at Ingrid hadde fått mer enn 30 sekunder. Da visste jeg at vi ikke kom til å klare å ta henne igjen. Da prøvde jeg bare å mobilisere, slik at jeg skulle ta den spurten og få andreplassen.

Andersen roser måten kortene ble spilt ut av Hitec, som i tillegg til Gåskjenn og Lorvik, også satt med regjerende mester Vita Heine, Julie Solvang og Thale Kielland Bjerk i frontgruppa på de avsluttende rundene.

Mens Grimstad CK hadde to ryttere i front i form av Birgitte Ravndal og Vibeke Lystad, hadde Andersen ingen lagvenninner å spille på. Det hadde heller ikke CK Victorias Stine Borgli, eller Katrine Aalerud fra Team Virtu.

– Det blir vanskelig når Hitec har overtall, og man må gamble litt på hvilke støt man skal være med på og ikke. De var flinke i dag til å gå kontra på hverandre. Det er vanskelig å følge alt, vedgår Andersen.

– Jeg følte definitivt på det å være alene i dag. Stine (Borgli), en annen toppfavoritt, var også alene. Da er det to favoritter uten lag rundt seg, som må kjempe mot Hitec. Deres mange bein er sterkere enn mine to.

TIL TOPPS: Ingrid Lorvik ble norgesmester under kvinnenes fellesstart på Røyse søndag. FOTO: Ole-Tommy Andersen/NCF

Da det avgjørende angrepet til Lorvik kom, gamblet Andersen på at en av rytterne fra Grimstad ville ta ansvar.

– Akkurat der… Grimstad hadde ikke vært med å dekket noen av støtene som hadde gått. Jeg forventet at lagene som satt der med to ryttere, også skulle være med å kjøre – at det ikke bare ble meg og Stine. Men det skjedde ikke. Så vi endte opp med å bli sittende og se på hverandre, før vi begynte å jobbe sammen igjen. Men så er det ingen som kjører full gass i en slik situasjon.

– Jeg håpte at luken skulle være liten nok til at jeg kunne støte i bakken. Jeg visste at Ingrid var sterk i bakken hun også og at det skulle bli vanskelig å ta henne igjen uansett.

– Jeg og Stine prøvde flere ganger å komme av gårde. Vi prøvde å kjøre hardt opp bakken, og splitte feltet hele tiden. Hitec var selvsagt ikke interessert i å kjøre med oss, for det var stor sjanse for at vi hadde slått dem til slutt. Hitec spilte kortene sine riktig i dag. Det skal de ha.

Nye muligheter

Andersen legger ikke skjul på at den norske mestertrøya betyr mye og at NM er et stort mål. Sunweb-proffen sier hun ville båret de norske fargene med stolthet og håper en ny gullmulighet kommer neste år allerede.

– Man sykler med norgesmestertrøya et helt år, og man får se dem i hvert ritt, og sånt sett blir man påminnet igjen om at man ikke klarte å vinne. Det kommer til å være kjipt i dag, og så kommer det en ny mulighet neste år der jeg forhåpentligvis klarer å spille kortene litt bedre, sier Andersen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg har veldig lyst på (trøya). Har hatt den som junior, men bare et år. Den betyr mye, selv om Norge kanskje ikke er en stor sykkelnasjon. Man får sykler rundt med den et helt år og henger høyt for min del.

Tagget med: ,

Les også disse