Prøv Procycling Pluss idag

I BRUDD: Kristoffer Skjerping. Foto: Kristoffer Øverli Andersen / procycling.no

Skjerping viste seg fram i Canada

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 8.09.15 08:07

Del på    

Cannondale-Garmin-rytteren i brudd.

Tour of Alberta ble i natt avsluttet med gateritt i Edmondton. 11 runder og totalt 124 kilometer var oppgaven.

Kristoffer Skjerping og hans Cannondale-Garmin hadde ikke helt gitt opp sammendraget. Foran etappen leder Bauke Mollema med 6 sekunder på Adama Yates (Orica GreenEDGE) og 22 på Tom-Jelte Slagter (Cannondale-Garmin).

Unge Skjerping ble med i et tidlig utbrudd allerede på den første runden. Han fikk selskap av Cesar Benedetti (Bora-Argon 18), Jon Hornbeck (Hincapie Racing), Benjamin Perry (Silber Pro Cycling) og Taylor Sheldon (Jelly Belly p/b Maxxis).

På det første klatrepunktet fikk de så selskap av Ty Magner og Tom Skujins (begge Hincapie Racing) og Greg Daniel (Axeon). Dermed var det tre ryttere fra Hincapie Racing i utbruddet.

Bak i feltet satte Trek tempoet for Bauke Mollema.

Revansje for Arndt
To runder før mål av avstanden opp til Skjerpings gruppe redusert til 25 sekunder. Sheldon angrep og fikk Benedetti på hjulet sitt, men ikke lenge etterpå var det over for de åtte i front.

Jelte-Slagter angrep mot slutten, men fikk selskap av Mollema på hjulet og forsøket ble nøytralisert. Dermed endte det med massespurt i Edmonton.

Her tok Nikias Arndt revansje på Michael Matthews fra tidligere.

Mollema vant rittet sammenlagt.

Bystrøm tok flause med et smil
Sven Erik Bystrøm ble nummer 31 natt til tirsdag. Han husker nok best muligheten som gikk tapt da han (og hovedfeltet) syklet feil på den 5.-etappen.

– Jeg registrerte aldri noen fra arrangøren som skulle guidet meg til høyre i et kryss inn på de lokale rundene. Foran meg var det politibil og flere motorsykler, og når de kjørte rett fram – gjorde jeg også det. Det kunne ha blitt en 2.-plass, men sånt skjer.

– Jeg får prøve igjen i dag. 11 runder i samme løype bør gå bra! uttalte Bystrøm til procycling.no før nattens affære.