GODT FREMME: Lars Saugstad gjorde en fin profil i finalen på den femte etappen av Tour Colombia 2.1. FOTO Jan Brychta

Saugstad igjen godt fremme i spurten

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 15.02.20 20:24

Del på    

Molano med hattrick.

(procycling.no): Uno-X maktet ikke å infiltrere dagens brudd, men var til gjengjeld godt synlige i finalen, med alle sine ryttere langt foran inn på de siste ti kilometerne, på den femte etappen av Tour Colombia 2.1.

I den frenetiske finalen maktet de ikke å stikke hodene helt frem, men Lars Saugstad leverte igjen en solid prestasjon og satt i god posisjon da spurtet startet. 22-åringen maktet ikke å forsere, men holdt godt tritt med konkurrentene og spurtet over streken til en niendeplass.

– Litt for raskt oppløp etter min smak, men veldig fornøyd, oppsummer Saugstad til procycling.no etter etappen.

Den gode lagprestasjonen ble understreket av at Idar Andersen fulgte tett bak på ellevteplass.

Quick-Step forsøkte frekkis

Det var belgiske Deceuninck – Quick-Step som tok kontroll i finalen, med hele laget sitt i front av hovedfeltet og hadde satt opp et fryktinngytende tempo.

I en 120 graders sving med to kilometer til mål satt de foran med fem mann og kunne tillate seg en liten frekkis. Ut av svingen lot lagkameratene strikken ryke til Julian Alaphilippe og Bob Jungels, som satte av gårde med full kraft.

Franskmannen kjørte et helhjertet opptrekk for Jungels, men duoen hadde ikke nok krefter til å distansere feltet, som knappet inn mot kilometersmerket. UAE Team Emirates gjorde igjen jobben for Juan Sebastián Molano, og like etter flamme rouge var Jungels forsøkt nøytralisert.

Tett seiersduell

Molano havnet imidlertid tidlig i vinden, måtte stoppe å trå og måtte avvente konkurrentene litt. På hjulet hans satt en annen Deceuninck – Quick-Step-rytter, Álvaro Hodeg, og han kunne starte spurten i større fart enn Molano.

(artikkelen fortsetter under)

JEVNT: Álvaro Hodeg ga Juan Sebastián Molano kamp til streken. FOTO: Maximiliano Blanco/Getty Images

Kolombianeren fikk opp igjen farten på tunge gir, men Hodeg hadde fått noen meters forsprang, og på de siste meterne ble det en svært jevn duell.

Men igjen var det Molano som viste seg sterkest, da han kom i stor fart på slutten og innslaget var akkurat godt nok til å ta sin tredje etappeseier i rittet, mens oppløpet bare ble noen meter for langt for Quick-Step-rytteren.

Saken oppdateres!

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse