I QATAR: Iver Knotten ankom ørkenlandet på tirsdag.. Foto: Per Erik R. Mæhlum/Norges Cykleforbund

– Vi satser på medalje

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 10.10.16 19:34

Del på    

De norske juniorguttene er blant favorittene før tirsdagens VM-tempo.

Med Iver Knotten og Andreas Leknessund på start, er det håp om to gode plasseringer på juniorenes tempo tirsdag formiddag. Knotten har vunnet tre av fire internasjonale tempoer han har stilt opp i denne sesongen, med bronsen fra EM som unntaket.

– Vi er så heldige at vi har to gutter som er gode på tempo. Vi satser vel på medalje og begge topp ti. Da er vi veldig fornøyd. Det er en realistisk målsetning, sier Kai Lexberg, landslagslederne for juniorene.

Ikke overraskende er det nettopp Knottens overmenn som landslagslederen trekker fram som de sterkeste utfordrene til Knotten. Da var det franskmannen Alexeys Brunel som vant foran Marc Hirschi. En annen rytter som også til stadighet blir nevnt i favorittsjiktet, så også av Lexberg, er Brandon McNulty. Amerikaneren har kun kjørt to ritt i Europa denne sesongen, men blir av mange sett på som den store favoritten i den 28,9 kilometer lange løypa.

Les også: procycling.nos bloggere spår VM

Stekende varme Qatar
En ting som skiller seg ut med VM i Qatar er selvsagt varmen. Allerede et par dager ut i mesterskapet har den rukket å skape overskrifter, og det vurderes sågar å kutte ned distansen på fellesstartene. Med temperaturer opp mot 40 grader i ørkenlandet tirsdag formiddag er det selvsagt også en problemstilling som har vært viktig for landslaget. Kai Lexberg mener selv juniorguttene har taklet varmen bra så langt.

– Det er alltid litt vanskelig å si hvordan de reagerer når de får på seg tempohjelmen og skal kjøre hardt. Vi har kjørt noen hardøkter, og det har gått bra. Iver Knotten var én uke på Mallorca i forkant for å forberede seg ekstra, og der var det heldigvis varmt nok. Så har han også kjørt noen økter i varmerom før han kom hit. Jeg tror vi skal være bra akklimatisert. De har følt seg bra i hvert fall.

Les også: Knotten til Joker-Byggtorget

Juniorene kom ned til Qatar på tirsdag i forrige uke, og har dermed hatt en uke på å venne seg til den stekende varmen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SOLID INNSATS: Iver Knotten tok EM-bronse, mens Andreas Leknessund ble nummer fem under EM-tempoen. FOTO: Norges Cykleforbund

NY MEDALJEJAKT: Det ble bronsemedalje til Iver Knotten (til venstre) i EM. Tirsdag har han en ny mulighet til å vinne en medalje i sitt siste år som junior. Foto: Norges Cykleforbund

God erfaring med løypa
Dermed har de også fått god tid til å forberede seg på den flate løypa, som inneholder en del tekniske partier. Juniorene skal kjøre to runder av den samme 14,5 kilometer lange løypa.

– Vi har kjørt gjennom løypa mange ganger. Både med trafikk og lukket løype. De har fått prøvd den i høy fart, alle svinger. Vi har trent på hvilke svinger man kan kjøre fort i, hvilke svinger man kan ligge i bøylen og hvilke man ikke kan i. Jeg har gitt dem oppgaven med å jobbe som alpinister, sier Lexberg humrende, med referanse til hvordan alpinistene memorerer løypene de kjører.

Det kan også bli svært viktig, i det som har vært en jevn øvelse blant juniorene så langt i år.

– Det er en gjeng som har kjørt bra på tempo tidligere i år, som har vært ganske jevne. De seirene til Knotten har blitt vunnet med tre til åtte sekunder. Det er ikke store avstander, så det blir nok jevnt i morgen også.

PS! Leknessund starter 08.54, mens Knotten starter 11.00. Du kan se tempoen på TV2 Sportskanalen fra 07.50.

Tagget med: , , ,

Les også disse