(Foto: Tim de Waele)

Santambrogio vil vinne uten doping

Procycling
Tips meg

Publisert 1.11.14 16:07

Del på    

– Nå føler jeg som om et nytt liv starter for meg, sier italineren som har funnet ny arbeidsgiver.

Mauro Santambrogio returnerer med det italienske kontinentallaget Amore e Vita neste sesong. 30-åringen har sonet ferdig en suspensjon etter at han testet positivt for EPO under fjorårets Giro d’Italia, hvor han som Vini-Fantini-rytter vant den krevende fjelletappen til Bardonecchia.

– Jeg har gjort en feil. Jeg har kjempet mye for å komme inn på riktig spor, men nå har jeg funnet motet til å starte på ny, sier Santambrogio ifølge La Gazzetta dello Sport.

– Nå føler jeg som om et nytt liv starter for meg. Jeg startet på null og vil vise at jeg kan vinne ren, sier den tidligere BMC-rytteren.

Santambrogio ble i utgangspunktet ilagt en suspensjon på to år, men fikk redusert straffen til 18 måneder etter at han samarbeidet med Syklingens uavhengige reformkommisjon (CIRC) – en UCI-initiert arbeidsgruppe satt til å etterforske sportens dopingbefengte fortid i kjølvannet av skandalen rundt Lance Armstrong.

– Hos oss blir Santambrogio ikke bare en rytter. På grunn av hans historie blir han også en champion i kampen mot doping, sier Ivano Fanini, manager hos Amore e Vita-laget.

– Alle som ikler seg våre farger kjenner veldig godt til hva som forventes av han, og med tanke på at Mauro var en eksemplarisk «angrende synder», den første rytteren i Cooksons æra til å fordømme dopingsystemet til UCI, er det viktig å ha ham blant våre rekker, sier Fanini.