PILE UP: Cavendish, Degenkolb og Swift gikk alle i bakken. Foto: REUTERS/Benoit Tessier

Sagan kastes ut av Tour de France

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 4.07.17 19:06

Del på    

Må forlate touren etter Cavendish-taklingen.

VITTEL (procycling.no): Peter Sagan blir kastet ut av Tour de France etter å ha taklet Mark Cavendish på de siste hundre meterne på den fjerde etappen i Tour de France.

Det bekreftes av rittjuryen på pressesenteret i Vittel.

Juryen konkluderte med at han satt andre rytteres (Cavendish) sikkerhet i fare, og disket ham på bakgrunn av at han presset Cavendish ut i sperregjerdet.

– Vi har bestemt oss for å diske Peter Sagan fra Tour de France 2017, sa juryformannen.

Etter endt seanse, ønsket ikke rittjuryen å besvare noen spørsmål. Dermed er altså verdensmesteren ute av rittet.

– På sekunder flyttet hele det pressekorpset seg fram til scenen for å høre juryformannens uttalelse. Alle skjønte hva som kom der og da: Rittjuryen hadde bestemt seg for å kaste ut sykkelsportens aller største stjerne. Det ble så gjort klart at juryen ikke ville svare på noen spørsmål, og så forlot de lokalet like fort som de kom inn, forteller procycling.nos redaktør, Jarle Fredagsvik, om opptrinnet som skjedde litt før klokka sju i den franske kildevannsbyen Vittel.

Jurysjef, Philippe Marien, forteller at rytterne ble advart før Tour de France om at de ville se veldig nøye på hver sprint, og at det er det som er gjort i dette tilfelle. 

– Det var en lang diskusjon, og ikke en lett avgjørelse å ta, ikke bare fordi det er Sagan, men på grunn av handlingen som er gjort.

Marien bekrefter også at det kun er den andre velten der Mark Cavendish går i vantet som er årsaken, og at det ikke har noe med velten ved 1.5 kilometer igjen å gjøre.

– Juryen har bestemt seg for å diskvalifisere Peter Sagan på grunn av den veldig alvorlige manøveren i spurten. Artikkel 12.1.040 i reglene sier at juryen kan sende hjem en rytter etter en veldig seriøs overtredelse. Med bakgrunn i det faktum at vi kan ta i bruk denne regelen fordi det er en veldig alvorlig hendelse, betyr det ingenting om du heter Sagan, denne diskvalifisering er kvalifisert og berettiget, lyder begrunnelsen fra juryens side.