NYTT LAG, NYE MULIGHETER: Sondre Holst Enger gleder seg til å ta fatt på 2020-sesongen hos Riwal Readynez.

– Jeg er så gira på å få ut hele potensialet mitt

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 9.02.20 11:41

Del på    

Sondre Holst Enger satser på at overskudd skal bringe ham tilbake i toppform.

ALTEA (procycling.no): Riwal Readynez har startet sesongen bra med flere topplasseringer og offensiv kjøring i Saudia Arabia Tour denne uken.

Det danske laget hadde samling i Altea ved månedsskiftet, der de la grunnlaget for det som venter den kommende sesongen.

Tre nye nordmenn har kommet inn rekkene hos det danske profflaget, og August Jensen er allerede godt i gang med å sanke topp ti-plasseringer. For de andre tre, Sindre Skjøstad Lunke, Kristian Aasvold og Sondre Holst Enger, starter sesongen førstkommende fredag med Vuelta Ciclista a la Region de Murcia. 

Etter en lovende start på sesongen i fjor for Holst Enger, var det mye stang ut for den daværende Israel Cycling Academy-rytteren. Nå er hortenseren imidlertid godt i rute, og gleder seg til å ta fatt på et nytt år i nye omgivelser.

Det er en sprudlende 26-åring procycling.no møter på Riwals hotell i Altea. 

– Hvordan er opplevelsen av det nye laget på samling?

– Det er veldig bra. Vi er en god gruppe, så vi går bra sammen. Det er egentlig bare all good.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Pushet grensene mer enn kroppen min tålte

En av årsakene til den dårlige 2019-sesongen, var at Holst Enger ble for ivrig på treningsfronten, samtidig som han fikk i seg for lite næring. Som følge av det, kom den berømte smellen, og han måtte ta en måneds pause fra sykkelen.

Nordmannen vet med seg selv at han har et meget bra toppnivå og jobber hardt for å prøve å få det ut.

– Jeg håper å komme tilbake i godform der jeg var før. Jeg er så gira på å få ut hele potensialet mitt, for det har jeg ikke klart de siste årene. I fjor var jeg egentlig litt for overivrig og for motivert. Jeg pushet grensene mer enn kroppen min tålte. Da har jeg egentlig forandret på det og gjort ting som før, sånn at jeg har gått litt i overskudd i vinter med blant annet fettprosenten. Jeg føler meg mye bedre på langturene. Det er ikke så mye hokus pokus i sykling.

De siste årene har også Holst Engers beste resultater kommet i spurter. Tidligere i karrieren gikk han også meget godt oppover, og under sesongåpningen på Mallorca i fjor klatret faktisk den eksplosive rytteren meget bra.

Han ser ingen grunn til at han ikke skal kunne klare å få ut potensialet sitt også i tøffere terreng,

– Jeg var god til å klatre også, maks fem kilometer, og det er det jeg har lyst til å finne frem til det nå. Hvis jeg har klatret bra før, så ser jeg ikke bort fra at jeg kan klatre bra igjen også nå.

BLIDE RIWAL-KARER: Sondre Holst Enger, Sindre Lunke og Kristian Aasvold koste seg på samling med det danske profflaget. FOTO: Magnus Drivenes, procycling.no

Slitt med sykdom: – Klarer aldri å slippe unna den forbanna sykdommen

Vårsesongene til Sondre Holst Enger har stort sett vært preget av mye sykdom. I AG2R ble han sendt til Midtøsten i februar for å unngå kaldere klima i de franske rittene, nettopp for å prøve å holde seg frisk.

Da fikk han mageproblemer. 

Den norske spurteren innfinner seg riktignok med at han mest sannsynlig kommer til å bli litt syk, også i år.

– Har du gjort noe tiltak for å unngå sykdom denne våren, siden du har slitt med det de siste vårsesongen?

– Nei. Det er egentlig bare å vente på å bli syk og komme seg over det, for det skjer hvert år. Det er ikke noe jeg får gjort noe med. Det er ikke noe tiltak jeg kan gjøre heller. Jeg klarer aldri å slippe unna den forbanna sykdommen. Jeg tar tran, spiser vitamin C, D og hele alfabetet, men jeg får pokker ikke gjort noe mer, smiler Holst Enger.

– Har du vært frisk i vinter?

– Nei, jeg var egentlig sjuk i hele desember. Den sykdommen slipper jeg ikke unna, men jeg har fått trent bra til nå. Nå kjennes det greit. Jeg føler jeg har tatt noen steg frem til nå. Jeg har fått testet meg en del i Col de Rates. Jeg føler jeg har tatt steg der også. Jeg kjører lenger opp i bakken på ti-minutterne. Jeg kommer lenger og lenger opp, så formen kommer.

Under intervjuet sitter forøvrig Holst Enger godt pakket inn i et pledd for å ikke fryse.

Etter Riwals samling i Altea, dro Holst Enger noen kilometer nordover til Calpe. Der skal han være frem til de spanske rittene neste helg. Tour of Oman sto også på planen til nordmannen, men det utgår ettersom det ble avlyst.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Foreløpig sesongplan:

14.-15.februar: Vuelta Murcia
16.februar: Clasica de Almeria

18.mars: Danilith Nokere Koerse
20.mars: Bredene Koksijde Classic
25.mars: De Panne

1.-4.april: Giro di Sicilia
12.-19.april: Tyrkia rundt

21.juni: NM Fellesstart

6.-9.august: Arcitc Race of Norway