PROTESTERER: At Norges Cykleforbund ikke fyller kvinnekvoten til årets VM i Spania, har sørget for opprørte kvinnesyklister. Foto: Tom Gulbrandsen/Karl Lima

Rytterne med protestbrev til sykkelforbundet

Emma Kristine Skjerstad
Tips meg

Publisert 14.09.14 09:50

Del på    

Stoppet opp etter 50 meter av sykkelritt.

Norges Cykleforbund (NCF) sender tre jenter, av fem mulige, og ingen juniorjenter til VM i Spania. Det har har sørget for harnisk i det norske kvinnesykkelmiljøet.

Etter at VM-uttaket ble offentliggjort torsdag har reaksjonene vært kraftige, både blant ryttere, ledere og sykkelinteresserte. Reaksjonene går på likestilling, forskjellsbehandling og dårlig behandling fra NCF.

VM-vrakede Cecilie Gotaas Johnsen var meget skuffet, irritert og frustrert over uttaket, og uttalte til procycling.no tidiligere i uken at hun ønsker at forbundet skal uttale seg om hva de egentlig mener om damesykling.

Stoppet opp
På søndagens norgescupavslutning satte kvinnesyklistene ned foten og protesterte mot forbundet.

Damene som skulle sykle sesongens siste norgescupritt, ble lørdag enige om at de skulle markere sin uenighet med forbundet. Initiativtaker Tone Hatteland Lima fikk med seg de andre rytterne på at de skulle stoppe helt opp i ett minutt, 50 meter etter start.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PROTEST: Alle jentene som stilte til start i Sandnes signerte på protestbrevet til Norges Cykleforbund. Foto: Karl Lima.

PROTEST: Alle jentene som stilte til start i Sandnes signerte på protestbrevet til Norges Cykleforbund.  Trykk på bildet for større versjon. Foto: Karl Lima.

I tillegg til at de stoppet helt opp etter start, har damene i regi av Hatteland Lima skrevet et brev til Norges Cykleforbund som alle kvinnelige elitesyklister i Norge kan signere.

– Hva vil de oppnå med å protestere?

– De vil få forbundet til å snu, og sende juniorjenter og full kvote med seniordamer til VM. Budskapet i brevet til forbundet er å vise uenighet om uttaket, sier Hitecs sportsdirektøren Karl Lima til procycling.no.

– Hvordan reagerte tilskuerne og arrangøren da jentene stoppet opp etter start?

– De fikk applaus. Forbundet forskjellsbehandler damene, avslutter Lima.