I BAKKEN: Primoz Roglic pådro seg et saftig skrubbsår under en tidlig velt på den 238 kilometer lange etappen på dag 6 av giroen. Heldigvis var han i stand til å fortsette etappen. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Roglic ned i velt med flere lagkamerater

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 16.05.19 13:17

Del på    

VIDEO: La Maglia Rosa kunne heldigvis fortsette etappen.

(proycling.no): Onsdag reiste Tom Dumoulin hjem fra Giro d’Italia etter å ha slått kneet kraftig i en velt dagen i forveien. Etappe 6 av Giro d’Italia startet også med dramatikk, da en rekke prominente ryttere veltet etter kun 34 kilometers sykling.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Jumbo-Visma ble hardt rammet. Sammenlagtleder Primoz Roglic gikk ned, og flerret av en stor del av sykkelbuksa i fallet. Heldigvis kunne sloveneren fortsette etappen uten problemer. Også lagkameratene Sepp Kuss og Paul Maertens gikk ned i velten.

Jumbo-Visma meldte litt senere at Roglic hadde vært ned i legebilen og fått skrubbsårene sine desinfisert og fått på bandasje.

Se video av at Roglic slipper seg ned til legebilen her – video fra Eurosport:

Sunweb mistet ny rytter

Blant de som gikk ned var også Rafal Majka (BORA-Hansgrohe), Mikel Landa (Movistar Team) og Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin).

Hovedfeltet endte opp med å avvente situasjonen, slik at La Maglia Rosa og de andre involverte fikk kontakt med dem igjen. Team Sunweb meldte senere at Robert Power ble nødt til å stå av etter å ha gått ned i velten. Det betyr at Sunweb er nede i seks mann.

Foreløpig har vi ikke hørt om andre ryttere som har stått av den 238 kilometer lange etappen mellom Cassino og San Giovanni Rotondo.

Etappe 6 av Giro d’Italia pågår fremdeles. Målgang er venta rundt ved 17-tiden, torsdag.