VANT: Roglic vant Giro dell'Emilia. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Roglic overlegen i Giro dell’Emilia

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 5.10.19 16:51

Del på    

Var best opp brutale San Luca i et stjernespekket startfelt.

(procycling.no): Lørdag var det klart for Giro dell’Emilia, en av de virkelige tradisjonsrike, italienske høstklassikerne.

I Bologna ventet den berømte San Luca-stigningen hele fem ganger. 2.1 kilometer med snaue ti prosent i snitt, med målgang på toppen siste gang.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tidlig i rittet kom tre ryttere av gårde i dagens brudd. Jacopo Mosca (Trek-Segafredo) var siste overlevende fra det bruddet, og tredje gang opp bakken ble han hentet av en forfølgergruppe.

Ut fra den forfølgergruppen dannet det seg en duo bestående av Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) og Pierre Latour (AG2R). I feltet kjørte Jumbo-Visma og Ineos kontrollert hardt for sine kapteiner.

Neste gang opp San Luca ble duoen derimot hentet, og da var det de virkelig store kanonene som hadde begynt å røre på seg. Jakob Fuglsang, Primoz Roglic, Egan Bernal, Diego Ulissi, Alejandro Valverde og Vincenzo Nibali var alle blant rytterne som passerte i en liten gruppe over målstreken for nest siste gang.

San Luca ble avgjørende

Det roet seg riktignok litt over toppen, og da kom flere ryttere opp. På nytt dannet det seg en kvintett som skulle få en liten luke inn i bakken. De fem foran var Sergio Higuita, Esteban Chavez, Gianluca Bambrilla, Diego Ulissi og Rudy Molard. Inn i San Luca for siste gang hadde de 15 sekunder på resten av favorittene.

De fem ble hentet ganske raskt inne i den siste stigningen, og favorittene så på hverandre inntil det var en drøy kilometer igjen.

Da var det Michael Woods (EF) som økte farten. Han fikk noen meter, men det tok ikke lang tid før Primoz Roglic tok affære. Sloveneren føk forbi Woods, og canadieren hadde ikke mulighet til å følge.

Dermed kunne vinneren av årets Vuelta a España suse over mål i ensom majestet. Bak fulgte EF-duoen Woods og Higuita.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!