MISTER VIKTIG HJELPER: Laurens De Plus måtte stå av Giro d'Italia på fredagens etappe. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Roglic mistet viktig hjelper: – Et slag for laget

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 18.05.19 10:40

Del på    

Syk De Plus tålte ikke hardkjøret på giroens syvende etappe.

(procycling.no): Primoz Roglic (Visma-Jumbo) har hatt den beste starten på Giro d’Italia av sammenlagtfavorittene. Han er henholdsvis 35 og 39 sekunder foran Simon Yates (Michelton-Scott) og Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida).

Sloveneren har et meget sterkt lag rundt seg på de italienske landeveier, men på fredagens etappe mistet han sin kanskje viktigste hjelper.

Laurens De Plus har vist fryktinngytende form på vårparten som hjelper for Roglic. Den tidligere QuickStep-rytteren ble imidlertid syk under den første uken av Giro d’Italia. 

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

På 17.mai-etappen, som ble vunnet av Pello Bilbao etter en hard dag i brudd, klarte ikke belgieren å sykle lenger. Kjøret ble rett og slett for hardt.

– Jeg ble litt syk etter tempoetappen, og det har bare blitt verre. Det har vært dårlige rittforhold med lange dager i dårlig vær. Jeg håpet å komme meg til hviledagen, men det klarte jeg ikke, sier De Plus til belgiske Sporza

– Tidligere i rittet har jeg hatt rittsituasjonen med meg. Det har gått et tidlig brudd, men det var et annet tempo i dag (fredag). Det var to og en halv time med krig. Er du ikke i form, må du bare hjem.

Roglic mistet også Robert Gesink i forkant av Giro d’Italia da han veltet og pådro seg to brudd i Liège-Bastogne-Liège. Inn kom klatretalentet Sepp Kuss.

– Alle vet at jeg er en viktig brikke i Primozs plan. Du kan ikke nekte at dette er et slag for laget, for Roglic og for meg. Han er fortsatt i god form, og vi må se hvordan vi skal håndtere dette.

– Mitt hovedmål for året

De Plus er ikke bare negativ. Han tror lagets unge klatrere er i stand til å gjøre en god jobb for det nederlandske lagets kaptein.

– Jeg er glad for at Tolhoek og Kuss har det bra. Jeg håper de kan hjelpe ham så lenge som mulig, forklarer De Plus. 

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

De Plus er foreløpig ikke i stand til å se fremover mot nye mål, men blir sannsynligvis en viktig del av Jumbo-Visma-laget i flere kuperte ritt resten av sesongen.

– Dette har gjort vondt. Det var mitt hovedmål for året. Vi jobbet hardt sammen for dette, men så må jeg dra hjem på grunn av en mindre sykdom. I et treukersritt som dette må du være hundre prosent.

Giro d’Italia sendes eksklusivt på Eurosport. I går vant Pello Bilbao, og Eurosport er i gang med sine sendinger 13:05 i dag.