KUTTER SATSINGEN PÅ SPORTSKLOKKER: Og det er dårlig nytt for sykkelfansen. Slik presenteres nyheten hos Gazet Van Antwerpen fredag. Skjermdump fra gva.be

«Rodaniaaa – ta ta ta taaaaa!»

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 5.01.18 14:42

Del på    

Nå forsvinner den nesten helt fra sykkelsporten.

(procycling.no): I Belgia er klokkeprodusenten Rondania synonymt med sykkelløp. Det er på mange måter lyden av sykkelritt – i hvert fall før rytterne dukker opp.

Men Rodania er verken flamsk for «vær varsom» eller «trekk til siden». Det er navnet på en sveitsisk produsent av armbåndsur fra Lengnau, der også sykkelprodusent BMC har plassert sin fabrikk.

Rodania ønsket å ekspandere internasjonalt på 50-tallet og åpnet kontorer i Caracas, Montreal, New York, Brussel og London. Til slutt sto Brussel igjen som selskapets internasjonale base i 1951. Tre år senere gikk Rodania inn som sykkelsponsor, og ved inngangen til 70-tallet var selveste Eddy Merckx ambassadør for merket, som da ble sett på som del av den belgiske nasjonalarven.

Skjøt gullfuglen i rittets første bil

Sponsingen innebar personlige avtaler med ryttere, sykkelritt og andre idrettsarrangementer i Belgia. Men gullfuglen ble ikke skutt før de fikk sin kjenningsmelodi avspilt i løypas første følgebil.

«Rodaniaaa – ta ta ta taaaaa!».

Si det til en belgier og han blir tårevåt i øyekroken der og da, i hvert fall om han liker sykkelsporten.

Så hvorfor skriver vi om alt dette nå?

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STOR NYHET I BELGIA: Rodania-bilen har vært et fast innslag i belgiske ritt de siste 60 årene. Her oppslaget på nettsidene til Gazet Van Antwerpen fredag. Skjermdump fra gva,be.

Vel, den store nyheten fra avisen Het Belang Van Limburg i dag, er at Rodania nå gjør vesentlig kutt i sponsingen sin:

– Rodania har vært igjennom en vanskelig periode og vi prøver nå å posisjonere oss på markedet på en annen måte. Vi kommer til å fokusere på mer tradisjonsrike kvalitetsklokker, og ikke så mye på sportsklokker. På det markedet er konkurransen nemlig veldig tøff, uttaler William Longueville til nyhetsbyrået Belga.

Ikke borte for godt – men langt mer sjelden

Han er administerende direktør i Montebi, som igjen er eierselskapet Rodania-gruppen er en del av.

Longueville presiserer at det likevel ikke betyr at «jingelen» aldri mer blir spilt under Omloop Het Nieuwsblad, Flandern rundt eller Gent-Wevelgem – men det vil definitivt forekomme mindre hyppig i den kommende sesongen.

– Sponsoratet forsvinner ikke helt, men det blir mye mindre. For oss er tiden inn for å gjøre noe nytt; kjenningsmelodien vår vil bli avspilt nå og da, og ved noen spesielle anledninger, men ikke med samme hyppighet som før, sier han og legger til at han forstår at folk tar imot nyheten med fortvilelse.

De siste seks tiårene har «Rodania-melodien» vært et minst like kjært innslag som isbilen er i ørene til småbarna over det ganske land.

Men alt har altså sin ende, også «Rodaniaaa – ta ta ta taaaaa!».

Du kan lese mer om Rodanias historie i sykkelsporten i dette innlegget hos The Inner Ring!

 

Tagget med: , , , ,

Les også disse