Prøv Procycling Pluss idag

SEIERSSIKRE: Både Bjarne Riis og Alberto Contador ser for seg mange flere triumfer det kommende året. Her er duoen under Vuelta a España i august. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Riis: – Aldri hatt et bedre lag

Per Møller Pettersen
Tips meg @mollerpee

Publisert 3.12.14 19:51

Del på    

Mener drømmen er gått i oppfyllelse.

2015-utgaven av Tinkoff-Saxo overgår alle de tidligere lagene Bjarne Riis har hatt det sportslige ansvaret for, hvis vi skal tro 50-åringens siste uttalelser til danske medier.

– Dette er mitt beste lag noensinne. Det blir ikke mye bedre enn dette. Jeg har fått et «drømme-setup» med de riktige folkene på riktige plasser, sier Riis til nyhetssbyrået Ritzau.

Sammen med lagets styrtrike eier, Oleg Tinkov, har den erfarne danske sykkellederen nå bygd et lag han mener overgår CSC- og Saxo Bank-utgavene med Fabian Cancellara, brødrene Schelck og Carlos Sastre i spissen.

Sterk økning
Da sistnevnte vant Tour de France i 2008, noterte laget seg for hele 48 seirer totalt den samme sesongen. Lignende tall har ikke profflagene til Riis vært  nærheten av å kopiere i ettertid. Men den stadig nedadgående tendensen ble snudd fra bare sju seirer i 2013 til 26 triumfer i år.

– Jeg forventer at vi vinner sykkelløp. Også flere enn vi er vant til å vinne, uttaler Bjarne Riis om utsiktene foran 2015-sesongen.

I neste kalenderår går lagets ledestjerne, Alberto Contador, for sammenlagtseirer i både Giro d’Italia og Tour de France. Spanjolen har prøvd det før, og mislykkes, men nekter å godta at Giro- og Tour-dobbelen er umulig å vinne.

Les også: – Sagan har vært taktisk uklok

– Det er bare umulig helt til noen gjør det mulig. Hvorfor tror folk at det ikke går an? Hvis jeg sykler giroen og vinner den, hvorfor kan jeg ikke tenke at jeg kan gå løs på touren også? Jeg vet selvfølgelig at det blir vanskelig, men det finnes en sjanse for å vinne begge. Det mener jeg, slik er det i hodet mitt, og det motiverer meg, sier Contador til Cyclingnews.

Forsterket
Foruten «El Pistolero» har laget flere sterke kort å spille neste sesong.

Tinkoff-Saxo forventer mye av nykommer Peter Sagan i vårklassikerne, mens Rafal Majka viste både i Giro d’Italia og Tour de France at han kan sykle like godt i fjellene som de største sammenlagtkandidatene.

Michael Rogers, som vant to giro-etapper og én etappe i touren i 2014, er en annen rytter med vinnerpotensial.

Tinkoff-Saxo er for tiden på treningsleir på Gran Canaria og optimismen rår som aldri før.

Foruten Riis og en rekke sportsdirektører, er det også for første gang to fulltidsansatte trenere rundt laget. Disse er eks-toppsyklisten Bobby Julich og tidligere BMC-medarbeideren Daniel Healey.

Tagget med: ,

Les også disse