Prøv Procycling Pluss idag

NUMMER TO: Erik Nordsæter Resell gjorde sine saker godt i Paris-Tours Espoirs. Foto: ASO

Resell: – Jeg syntes de kjørte så sakte på gruspartiet

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone
Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 7.10.18 17:15

Del på    

22-åringen var i kanonslag da han tok andreplassen i Paris-Tours Espoirs.

(procycling.no): U23-utgaven av Paris-Tours endte opp med å bli en maktdemonstrasjon av Marten Kooistra (SEG Academy Racing).

Nederlenderen gikk avgårde alene fra en redusert gruppe med 60 kilometer til mål og holdt unna alene hele veien til Tours. Men Kooistra var ikke den eneste som hadde en god dag. Erik Nordsæter Resell satt i en gruppe lenger bak, med kanonbein.

Jonas Iversy Hvideberg fulgte med i bruddet som gikk med Kooistra, og dermed kunne Resell sitte rolig i feltet.

– Det ble en splitt litt tidlig i rittet. Inn i finalen så satt vi bra vi fra Norge. Etter første bakke så gikk han SEG-fyren som vant sammen med et par andre, og Jonas var med for oss. Han punkterte på andre grusparti, så da hadde vi plutselig ingen der framme lenger, sier Erik Nordæter Resell til procycling.no.

Wattkjempen, som til vanlig sykler for Uno-X, tok saken i egne hender da han merket at han hadde overskudd til det.

– Jeg syntes de kjørte så sakte på det tredje gruspartiet, så jeg tenkte at det var bedre å prøve enn å vente for lenge.

Taktisk nederlandsk bragd

Resell slet seg løs med tre mil igjen, og 22-åringen kjørte seg etter hvert opp til Alan Riou (Region Dinan) og inne på de siste 10 kilometerne gikk han løs fra franskmannen.

– Etter hvert tok jeg igjen en som hadde falt av fra bruddet. Så vi kjørte sammen men jeg merket at han var litt sliten. Det var ikke så mye trykk i føringene hans så jeg kjørte fra han i siste bakken.

Han kunne imidlertid ikke gjøre noe med Kooistra, som krysset målstreken med omkring minuttet tilbake til nordmannen, som uansett tok en svært imponerende andreplass.

– Jeg lå på ganske lik avstand til han foran, så det var litt kjedelig å se at tiden ikke gikk ned. Det er litt surt å se førsteplassen glippe, men andreplass er jo ganske bra det og, sier den sindige trønderen.

20-åringen som stakk av med seieren har kjørt inn en haug med gode resultater i 2018, og ble for kort tid siden nummer to i Olympia’s Tour. Resell tror dog at han hadde en såpass bra dag at han skulle klart å følge nederlenderen.

– Jeg følte meg veldig bra i dag. Jeg kunne ha vært med han fra SEG da han gikk, så det var litt kjipt. Vi hadde Jonas der, så vi var jo i en god posisjon. Men det var dritt at han punkterte.

GOD LAGINNSATS: Lars Saugstad kjørte inn til en fin sjetteplass. Foto: ASO

Aktive nordmenn gjennom rittet

Selv om triumfen glapp, så leverte de norske rytterne fra start til mål.

TVK-rytter Andre Sotberg var tidlig med på notene og slet seg løs i et brudd. Etter nærmere 100 kilometer i brudd samlet det seg igjen rundt 70 kilometer før mål, etter at det ble kjørt tøft i hovedfeltet.

Deretter var både Jonas Iversby Hvideberg og Lars Saugstad synlige i resten av Paris-Tours Espoirs. Saugstad presset seg inn som åttendemann i mål, mens Iversby Hvideberg ble nummer 13.

– Alle gutta på laget kjørte veldig bra, så det var kult å avslutte det med andreplass, konstaterer Resell.

Den tidligere terrengsyklisten har dermed fullført sin andre sesong på landeveien.

– Sesongen har vært ganske bra. Det er jo bare min andre sesong på landeveien. Jeg føler jeg har lært mye i år og tar flere riktige taktiske avgjørelser underveis. Høydepunktet var seieren i Omloop Het Nieuwsblad og andreplassen i dag. Det var gøy å avslutte på en god måte, konstaterer 22-åringen, som vil sykle for Uno-X Norwegian Development Team også i 2019.

Tagget med: , ,

Les også disse