TEMPOKONGEN: Reidar Borgersen har NM-gull med både skøyter og sykkel som utstyr. Nå er det imidlertid slutt for Borgersen, som har vært den nasjonale tempokongen de siste årene. FOTO: Kristoffer Øverli Andersen, www.procycling.no

Reidar Borgersen legger opp

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 14.10.16 20:34

Del på    

– Takker for de ekstra årene jeg fikk som idrettsutøver.

Reidar Borgersen kunne til Drammens Tidende (bak betalingsmur) i dag fortelle at han legger opp etter neste ukes Chrono des Nations.

– Det var flere ting bak avgjørelsen. Alderen tynger. Jeg har en jobb stående klar når jeg er ferdig. Det gikk dårlig i fjor, men så gikk det veldig bra i vår. Da er det moro å sykle.På høsten ble det tyngre igjen, og da kjenner du at du ikke har tålmodighet til at kroppen skal funke sånn halvveis. Hvis jeg hadde vært 20 år, så er problemet midlertidig. Men nå har jeg fått nok ut av karrieren. Det er ikke noe moro å være en halvveis god syklist, det er moro å være en god syklist, sier Borgersen til procycling.no.

36-åringen forteller at han i utgangspunktet hadde tenkt til å kjøre ett år til, for å få med seg VM i Bergen. Tempoløypa, som skal avsluttes med bakken opp til Fløyen passet imidlertid ikke for den tidligere skøyteløperen. Etter en stund i tenkeboksen tok han valget om å legge opp den siste måneden.

– Jeg har kjent litt på det, og det var nok den rette tiden. Jeg har fått nok nå, så får ungdommen ta over på sykkelsetet og så skal jeg sørge for at de blir gode.

Større treneransvar i Joker og Wang
For jobben som nå venter han er en større rolle i Joker-Byggtorget. Han skal også inn som trener på Wang i Tønsberg, hvor Joker-sjef Gino van Oudenhove er sportssjef.

– Det er ikke hundre prosent klart, men det blir treneransvar for flere ryttere og tettere oppfølgning i Joker. I tillegg får jeg en trenerrolle i Wang, hvor Gino er sportssjef. Det blir en spennende utfordring.

 – Hvordan liker du treneryrket?

– Jeg var litt usikker da jeg startet med det. Jeg er interessert i trening og alt med prestasjon. De siste årene har jeg hatt treneransvar for noen ryttere, og jeg føler at jeg har vokst i rollen.

Setter seieren i Ringerike GP høyest
Etter en skøytekarriere hvor han hevdet seg på et bra internasjonalt nivå på langdistansene, gikk Borgersen over til sykkelen i 2010. Der kom resultatene raskt, og allerede i 2011 var han på Joker-laget. Sesongen ble også kronet med deltagelse i VM, etter at han ble nummer to i NM.

Etter å ha beseiret Boasson Hagen i NM på tempoen året etter, var han også selvskreven til VM-troppen i 2012. I Limburg endte dessverre i en velt, som førte til at han aldri kom til mål.

I 2014 vant han NM-tempoen igjen, og fikk delta i sitt tredje VM i landeveissykling.

– Jeg takker for de ekstra årene jeg fikk som idrettsutøver. Da jeg startet med sykling tenkte jeg at jeg skulle på nasjonalt hobbynivå, men så ble det mange år på toppen i Joker. Jeg har fått til mer enn jeg håpte på da jeg startet. Etterhvert som du blir bedre øker målene dine, som topp ti i VM eller du vil bli proff. Du får ikke til alt, men jeg er fornøyd det med jeg har fått til, sier Borgersen.

Spurt om hva som er hans beste minne fra sykkelen er det likevel ikke VM eller NM som kommer opp.

– Oi. Det er vanskelig, sier den ellers så snakkesalige veteranen, og tar seg litt betenkningstid.

– Å vinne Ringerike GP rager ganske høyt. Jeg gikk over målstreken og rett til Gino, og ingen skjønte hva som hadde skjedd. Det å vinne på hjemmebane var veldig stort. Å sette norsk rekord på 50 kilometer var en prestasjon hvor jeg klarte å yte mer enn jeg trodde. Det er to store øyeblikk for min del.

Og hvis du var redd for at du ikke skal få se den karismatiske tempoeksperten igjen, så kan han fortelle at han mest sannsynlig blir å se i nasjonale ritt de neste sesongene.

– Jeg er ikke lei av å sykle, men da blir det friere. Slik det er nå vil jeg kjøre litt flere nasjonale tempoer og ritt, uten å ha det store ambisjonsnivået. Jeg tror nok jeg kan kjøre ganske bra i noen år hvis jeg trener litt.

GLEMTE NESTEN Å JUBLE: Reidar Borgersen overrasket seg selv da han vant i fjor. FOTO: Torgeir Strandberg, procycling.no

STOR SEIER: Reidar Borgersen jubler for seieren i Ringerike GP i 2013. FOTO: Torgeir Strandberg, procycling.no

Tagget med:

Les også disse