FORSVARTE TITTELEN: Victor Campenaerts ble europamester i tempo for andre året på rad. FOTO: / AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI

REAGERER PÅ MANGLENDE DOPINGTESTER: Victor Campenaerts har ikke blitt testet på samling i Namibia. FOTO: / AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI

Reagerer på manglende dopingkontroller: – Forferdelig

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 10.02.19 11:44

Del på    

Belgisk tempohest ikke testet én gang på samling i Namibia.

(procycling.no): Victor Campenaerts (Lotto-Soudal) har tatt det noe utradisjonelle valget å lade opp til sesongen i Namibia.

I over en måned har belgieren ligget i det afrikanske landet for å forberede seg til det som venter i 2019. De siste to årene har han vunnet det europeiske mesterskapet på tempo, og sikter mot å forsvare den hvite og blå mestertrøya i ytterligere ett år i sommer. 

I tillegg skal Carl Fredrik Hagens lagkamerat forsøke å ta Bradley Wiggins’ timesrekord på bane.

Men Campenaerts er ikke fornøyd med alt i landet i sørvest-Afrika. På den noe utradisjonelle treningsleirdestinasjonen har ikke bronsemedaljøren fra tempo-VM i Innsbruck i fjor blitt dopingtestet en eneste gang.

– Jeg synes det er forferdelig. Alarmen burde ha gått, sier Campenaerts til Het Nieuwsblad fra Namibia. 

Namibia er forøvrig ikke en utpreget sykkelnasjon, men namibiske Dan Craven har kjørt tre og en halv sesong som proff i Europcar og Israel Cycling Academy.

– Kom og sjekk meg!

Det er en utbredt frykt blant sykkelfans at sykkelstjerner drar på samling på perifere steder for å unngå dopingjegerne. Campenaerts hevder naturligvis at han er ren, men sier også at han ønsker mer oppmerksomhet fra antidopingmyndighetene.

– Jeg er en av de beste temporytterne i verden, og jeg skal til et eksotisk land. Likevel har jeg ikke blitt testet på over en måned. Jeg har vurdert å legge en lapp på oppholdsstedet mitt med blokkbokstaver: KOM OG SJEKK MEG!

– Jeg er ren, og derfor ville det være en utrolig dum investering må sende noen dopingkontrollører for å sjekke meg. Men jeg synes det er skuffende at dopingkontrollørene ikke har vært her hele den tid jeg har vært her.

27-åringen sier også at han hadde ønsket å se sine konkurrenter bli testet hvis de dro på lignende samlinger som ham.

– Rohan Dennis og Tom Dumoulin har hatt logisk utvikling gjennom sine karrierer, og jeg ser ingen grunn til å mistenke dem, men hvis de hadde dratt på en treningsleir som dette, hadde jeg likt at de ble kontrollert, forklarer Campenaerts.

 

 

 

 

 

Tagget med: , ,

Les også disse