VANT RINGERIKE GP: Rasmus Guldhammer på toppen av podiet etter seieren i Ringerike GP i 2017. Flankert av Carl Fredrik Hagen og Troels Rønning Vinther. Foto: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Rasmus Guldhammer legger opp

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 12.09.19 11:35

Del på    

– Det sliter på å konstant kjøre rundt med smerter, sier 30-åringen.

(procycling.no): Søndagens Gylne Gutuer ble i likhet med Krister Hagen, det siste rittet i Rasmus Guldhammers karriere.

Det forteller han til danske Ekstra Bladet.

Guldhammer har i en årrekke vært blant Skandinavias fremste sykkelryttere. I 2010 fikk han sjansen på WorldTour-nivå med HTC-Columbia, men han valgte allerede året etter å ta steget ned igjen på kontinentalnivå. Han prøvde seg igjen som stagiaire i Tinkoff-Saxo i 2014 og kjørte på prokontinentallaget Cult Energy og videreføringen Stölting Service Groupa i de to årene som fulgte.

De siste årene har han syklet på kontinentalnivå igjen, men han var ifølge Ekstra Bladet i dialog med Trek-Segafredo om en kontrakt da han høsten 2017 veltet på en treningstur. Han pådro seg der et alvorlig brudd i en ryggvirvel og måtte ligge med korsett i tre måneder.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Skaden har gitt ham store problemer siden og etter å ha prøvd flere ting for å få løst problemet, velger han nå istedenfor å legge opp.

– Jeg tok beslutningen da det ble klart at det ikke var mer å gjøre. Det er ingen bedring og det sliter på å  konstant kjøre med smerter, sier Guldhammer til den danske avisen.

Guldhammer har i mange år levert toppresultater i de norske rittene, som da han vant både Ringerike GP og Sundvolden GP våren 2017. Han vant også Hadeland GP våren 2014. Guldhammer har også levert gode sammenlagtplasseringer i Tour des Fjords, Arctic Race of Norway og Tour of Norway, og han rundet av karrieren med en femteplass i Gylne Gutuer. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med:

Les også disse