Prøv Procycling Pluss idag

UFLAKS: Rory Sutherland (37) skulle bare ta seg hjem til hotellet på el-sparkesykkel, men endte opp med brudd i lårbeinet. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Proffsyklisten tok sparkesykkel hjem fra byen. Det gikk ikke så bra …

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 13.12.19 12:33

Del på    

Rory Sutherland mister viktige måneder for Israel Start Up-Nation.

(procycling.no): Australske Rory Sutherland hadde vært ute i Tel Aviv for et kjapt måltid i forbindelse med lagpresentasjonen til Israel Start Up-Nation (tidligere Israel Cycling Academy) denne uka.

For å spare tid hjem til hotellet benyttet seg av en «pick up and go»-sparkesykkel. Men det spørs om ikke 37-åringen har overvurdert egne ferdigheter en smule.

Teamsjef Kjell Carlström innrømmer overfor cyclingnews.com at veteranen feilberegnet en fortauskant, og rett og slett ble kastet av el-sparkesykkelen.

– Det var ikke noe de andre rytterne trodde var noe alvorlig. Men OK, sånn kan det gå, sier finnen til sykkelnettstedet.

Kan miste måneder av ny sesong

En nærmere undersøkelse på Ichilov-sykehuset i byen påviste nemlig et mindre brudd i lårbeinet.

– Vi vet ikke den eksakte prognosen ennå, men han er allerede blitt operert. Forhåpentligvis vet vi mer senere og får vite eksakt hvor komplisert situasjonen er, sier Carlström.

Med skaden gikk Sutherland også glipp av onsdagens lagpresentasjon. Han ble hentet til laget for å gi dem mer rutine etter at lisensen til Katusha Alpecin ble kjøpt opp, og satsinga tar ytterligere steg neste år.

Både Dan Martin og André Greipel er hentet til laget. Totalt er 17 nye ryttere hentet inn.

Der er også Sutherland medregnet, men nå kan han trolig vente seg flere måneders opphold på sidelinja på grunn av lårbeinsbruddet.

Tagget med: , ,

Les også disse