SLO TILBAKE: Team INEOS mistet kaptein Froome, men Wout Poels viste at det britiske storlaget fremdeles har nok slagkraft igjen. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Poels sikret solid Ineos-seier på tøff Dauphiné-etappe

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 15.06.19 17:05

Del på    

Forrykende avslutning sikret laget en oppreisning etter Froomes stygge velt.

(procycling.no): Wout Poels (Ineos) timet det perfekt da han vant den syvende etappen av Criterium du Dauphiné.

Jakob Fuglsang (Astana) og Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe) hadde en luke da rytterne kom inn på den siste kilometeren av HC-stigningen opp til mål, men Poels klarte å støte seg opp og kjørte forbi med 200 meter igjen.

Dermed sikret han Ineos-laget en seier som smakte godt etter Froomes stygge krasj i forkant av tempoetappen onsdag.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Med Fuglsangs bonussekunder ble han den nye lederen i sammendraget. Han er nå åtte sekunder foran Adam Yates (Michelton-Scott), mens Tejay Van Garderen (EF) er nummer tre, tjue sekunder bak. Buchmann er bare ett sekund bak Van Garderen, mens Poels klatret til femteplass, 28 sekunder bak Fuglsang.

– Det er veldig bra for laget, og en gave til Chris. Jeg følte meg ganske sterk gjennom hele dagen, og laget gjorde en fantastisk jobb. 500 meter fra målstreken, så trodde jeg det skulle bli vanskelig å kjøre inn de to som var i teten. Men i den siste svingen så kom jeg akkurat forbi dem. Det er veldig fint å vinne her, sier Poels i seiersintervjuet.

Slik gikk det til:

Som om ikke løypeprofilen i seg selv bød på nok brutalitet, var det et realt regnvær som bidro til å gjøre den syvende og nest siste etappen av Criterium du Dauphiné til en knallhard affære.

Hele tre førstekategorier skulle forseres før HC-stigningen opp til Pipay skulle avgjøre det hele.

Tidlig gikk det et 27 manns stort brudd med mange sterke ryttere. Inn i den siste klatringen for dagen var det bare Michael Woods, Alexey Lutsenko, Magnus Cort, Gianni Moscon, Rob Power, Mikael Cherel og Jesper Hansen som satt igjen av utbryterne. De hadde drøye to minutter på feltet i bunn av den 17 kilometer lange stigningen.

Cort gjorde det han kunne for å holde avstanden oppe, men bak i feltet kjørte Movistar for Nairo Quintana. Med snaue ti kilometer igjen angrep den lille kolombianeren. Han fikk følge av Michal Kwiatkowski. De lå foran i en snau kilometer før Astana nøytraliserte angrepet.

Angrepsfest i finalebakken

Med syv kilometer igjen var restene av bruddet hentet. Lutsenko og Woods var de siste gjenlevende derfra. De ble hentet av Michal Kwiatkowski, som så sitt snitt til å angripe da Quintana-forsøket ble hentet. De tre lå og kokte noen sekunder foran feltet, inntil det var fire kilometer igjen.

Da var det over for de tre, mens Jakob Fuglsang satte inn et støt. Resten av favorittene fulgte, og da det roet seg, angrep Romain Bardet. Men det var ikke før Emanuel Buchmann gikk til at man så de første tegnene til utskillelse.

Jakob Fuglsang støtet seg opp, og duoen i tet tok fatt på de siste to kilometerne med et godt samarbeid. Da luktet Adam Yates i den gule trøya lunta og måtte ta opp jakten på egenhånd.

Det var ikke nok futt i briten, men nederlandske Wout Poels hadde krutt igjen i beina.

Han angrep med en kilometer igjen og kom opp til Fuglsang og Buchmann med 200 meter igjen. Han gikk kontra og klarte å sikre seieren med en forrykende avslutning.