KLAR FOR NY GIRO-KAMPANJE: Thibaut Pinot (i midten) sikter mot Giro d'Italia for andre sesong på rad. FOTO: FDJ

Pinot sikter mot giroen igjen

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 31.01.18 22:19

Del på    

Franskmannen sykler både giroen og touren i 2018.

(procycling.no): På en lagpresentasjon i Paris i dag, presenterte FDJ sine nye drakter. Fra og med Paris-Nice, i starten av mars, trer et nytt sponsorat i kraft og laget blir til Groupama-FDJ.

Samtidig kunne også en av lagets store stjerner, Thibaut Pinot, fortelle at han står på startstreken i Jerusalem, når Giro d’Italia starter den 4. mai.

Franskmannen debuterte i Corsa rosa i fjor og ble nummer fire i en historisk jevn utgave av rittet, kun slått av Tom Dumoulin, Nairo Quintana og Vincenzo Nibali.

Han har også tatt avgjørelsen om å satse mot Tour de France, ettersom rittet går en uke senere i år enn vanlig, grunnet fotball-VM. Han gjorde det samme i fjor, men da la han sammenlagtambisjonene til sides og gikk for etappeseire. Han slet imidlertid med slitasje fra giroen og stod av i den tredje uken med sykdom, uten noen etappeseier.

– Jeg vil ha et lettere program i starten av året og det vil være en ekstra uke mellom de to rittene. Det er gambling og jeg håper det gir avkastning. Ved slutten av juli så trodde jeg ikke det ville vært gjennomførbart, men etter å ha tatt en pause så diskuterte vi det og analyserte en rekke ting. Ønsket mitt er å kjøre både giroen og touren, så det var vanskelig å velge mellom dem, sa Pinot ifølge AFP.

Endrer tilnærming

Pinot begynner å få en ryddig palmarès, med tredjeplass i Tour de France i 2014, to etappeseire i touren (’15, ’12), samt etappeseier på den 20. etappen under forårets Giro.

I takt med at han modnes som rytter og menneske, har 27-åringen nå bestemt seg for å ha en litt annen tilnærming til den kommende sesongen.

Kjent som en offensiv rytter, med mye panache og et hjerte for sykling, gir han gjerne full gass hele sesongen. Slik blir det ikke i år.

(artikkelen fortsetter under bildet)

GIRO-ETAPPESEIER: Thibaut Pinot vinner den 20. etappen av Giro d’Italia 2017. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

– Du ser for eksempel de rytterne som gjør det bra i touren, de er ryttere du ikke ser så ofte. Jeg er mer gammeldags, jeg liker å skinne fra La Marseillaise til Il Lombardia, men i moderne sykling… Rittene jeg sykler foran touren, Tour du Haut-Var, Volta a Catalunya og Tour of the Alps, kommer til å være forberedelser, ikke mål. Jeg vil være så sprek som mulig senere.

Giro-Tour-dobbelen blir en krevende utfordring for FDJ-rytteren, den samme utfordringen Chris Froome begir seg ut på. Første delmål er imidlertid enkelt. Deretter handlere det om å kalibrere på nytt og gjøre det riktige inn mot touren.

– [Målet er] å gjøre det bedre enn i fjor. Det er bare podiet igjen og det kommer til å være hovedmålet den første delen av året. Det blir en stor sesong med giroen, touren og så en siste blokk med VM og Il Lombardia.

Ny tittelsponsor og nye drakter

Med Groupama inn som tittelsponsor i laget sørger forsikringsselskapet for en solid budsjettsøkning. l’Equipe skriver at laget vil nå ha et budsjett på mellom 16 og 20 millioner euro.

Med røtter helt tilbake til 1997 har FDJ logoen, med sin karakteristiske firkløver, vært en av de mest tradisjonsrike draktene i feltet.

Med Groupama med på laget har de imidlertid gått litt bort fra designet som har følgt laget år inn og år ut.

Den nye drakten virker å være tydelig inspirert av det franske flaget, med en større og mer spredt miks av hvitt, rødt og blått enn tidligere.

NYE DRAKTER: FDJ-rytterne presenterer sine nye Groupama-FDJ-drakter. FOTO: AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZ

Tagget med: , , , ,

Les også disse