PINOT: Franskmannen er Tourens beste klatrer hittil. (Photo by Chris Graythen/Getty Images)

Pinot: – Må alltid gripe sjansen når man har gode bein

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 21.07.19 18:05

Del på    

Franskmannen vil fortsette å angripe når Tour de France inntreffer Alpene.

(procycling.no): Thibaut Pinot seiler opp som Tour de Frances sterkeste klatrer etter hans prestasjoner denne helgen.

Lørdag var han den beste opp til Tourmalet, mens i Foix var det bare Simon Yates fra bruddet som passerte mållinjen før ham.

På de to Pyrene-etappene har Pinot gått fra å være 3:22 bak på en syvendeplass til å være 1:50 bak på fjerdeplass – bare femten sekunder bak Geraint Thomas på andreplass. 

Etter etappen kunne Pinot fortelle om gode bein, og franskmannen måtte angripe. Det må han også når Touren inntreffer Alpene neste uke.

– Det var en etappe med mange stigninger, noe som passet meg godt. Det var en perfekt etappe for meg, og jeg måtte utnytte det. Jeg visste at det flatet litt ut på slutten. Selv et angrep på det bratteste partiet hadde ikke vært en stor trussel, sa Pinot utenfor lagbussen i et intervju vist på TV 2. 

– Vil fortsette å ta innpå

Groupama-FDJ-rytteren har fått god hjelp fra David Gaudu langt opp i fjellene. I dag sendte det franske laget ut Sebastien Reichenbach og Rudy Molard i det 37 mann store bruddet som gikk i dagens første stigning.

Den sveitsiske mesteren hjalp Pinot da han støtet med over seks kilometer igjen. Dermed fikk han vist frem også lagets styrke.

Etter etappen i dag var ikke Pinot helt sikker på hvor mye han hadde tatt innpå, men en fransk journalist med gode hoderegningsferdigheter kunne fortelle ham at han var 1:50 bak i sammendraget. Det likte Pinot:

– Det er veldig bra, og nå må jeg fortsette sånn. Jeg tar innpå i sammendraget, og nå kommer de harde etappene i Alpene. Har jeg gode bein, vil jeg fortsette å ta innpå. Man må alltid gripe sjansen når man har gode bein.

SLITEN OVER MÅL: Julian Alaphilipe viste svakhetstegn for første gang i Tour de France på den femtende etappen. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Alaphilippe: – Han ser veldig sterk ut

Julian Alaphilippe tapte 1:16 til sin landsmann. Han er fortsatt i gult og er 1:35 foran Geraint Thomas på andreplass.

Etter rittet var det en svært sliten spirrevipp som gikk gjennom mixed zone.

– Det er ingenting å si. Bare smerte og lidelse. Jeg slåss for å beholde gult. Det var dagens mål, og laget gjorde en meget god jobb. Jeg måtte kjempe på den siste stigningen. Jeg sitter i gult enda en dag, så det er veldig bra, sier Alaphilippe til TV 2.

Han er også klar på at hvis han ikke holder gult til Paris, så ønsker han at det er sin landsmann som skal bære den gule trøya.

– Han ser veldig sterk ut. Han har også et sterkt lag. Den siste uken er perfekt for ham. Jeg håper at hvis jeg mister gult, så vil han være den som tar over.