ÅPNET MED ET SMELL: Trek-Segafredo startet pent i Santos Women's Tour Down Under, da Letizia Paternoster viste seg å være utilnærmelig på oppløpet. FOTO: Tour Down Under/Chris Auld

Perfekt start for Trek-Segafredo

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 10.01.19 09:56

Del på    

Letizia Paternoster gjorde konkurrentene svimle på oppløpet.

(procycling.no): Natt til torsdag åpnet jentene ballet med første etappe av Santos Women’s Tour Down Under.

Den 112,9 kilometer lange etappen mellom Hahndorf og Birdwood var småkupert, men ingen av bakkene viste seg å påføre feltet større luker enn at det samlet seg igjen, og til slutt dreide seg om å klargjøre seg for massespurten.

Mitchelton-Scotts Sarah Roy har mer ansvar på sine skuldre denne sesongen, etter at Jolien d’Hoore har meldt overgang til Boels-Dolmans.

Trek åpnet med et smell

Det var imidlertid et annet storlag som skulle få fullklaff under nattens etappe. I Birdwood viste 19 år gamle Letizia Paternoster seg overlegen konkurrentene, og tok hjem seieren flere sykkellengder foran konkurrentene.

Det var samtidig den første seieren for nyskapningen Trek-Segafredo.

– Det er virkelig en stor dag både for laget og meg selv, uttalte Paternoster til rittets hjemmeside etterpå.

– Jeg må bare takke Lauretta (Hanson) for opptrekket og hele laget. De fikk meg i perfekt posisjon slik at jeg kunne vinne etappen.

Kvinnedelen av WorldTour-laget som alt har etablert seg på herresiden, har shoppet med kniv og gaffel på overgangsmarkedet i høst. Det har resultert i at Ellen Van Dijk, Lizzie Deignan, Audrey Cordon-Rago, Elisa Longo Borghini og Lotta Lepistö er blant profilene som er hentet inn på laget.

Paternoster i ledelsen foran Mengler Hill

Av disse er Lepistö og Longo Borghini med til Australia. Men i natt var det altså laget unge, italienske stjerneskudd som fikk sjansen til å skinne.

Sarah Roy måtte ta til takke med andreplass, mens den cubanske 26-åringen Arlenis Sierra (Astana) ble nummer tre.

Paternoster leder sammenlagt foran Roy og Chloe Hosking. Fredag venter Mengler Hill med ti prosents stigning på den avgjørende bakken. Da blir det nok andre ryttere som utkjemper bataljen om ledertrøya på dag to av de fire dager lange etapperittet.

PS: Det norske profflaget Team Hitec Products-Birk Sport er for øvrig ikke med i 2.1-rittet Down Under. Det er heller ingen norske jenter på startlista.