HER GÅR DET GALT FOR ALAPHILIPPE: Sammenstøtet med denne følgemotorsykkelen knuste drømmen til Julian Alaphilippe om å vinne Flandern rundt. FOTO: Skjermdump fra Eurosport Norge

Pådro seg bruddskade etter denne velten

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 18.10.20 17:24

Del på    

Forferdelig avslutning på 2020-sesongen for Alaphilippe.

(procycling.no): Julian Alaphilippe inntok Flandern rundt som debutant. Likevel, iført verdensmestertrøya, vitnet det om at den franske 28-åringen var i ferd med å legge en stor sesong bak seg.

Det er alltid noe som skjer rundt Deceuninck-Quick Step-rytteren, og det er kanskje derfor han også har blitt såpass populær.

I Flandern var oppmerksomheten av det negative slaget. Med 35 kilometer igjen til mål var en følgemotorsykkel med en dommer i ferd med å bremse ned langs siden av veien. Rytterne oppdaget ikke den potensielle faren med en gang. Mathieu van der Poel måtte gjøre en unnamanøver, mens Alaphilippe endte opp med å kjøre rett inn i motorsykkelen. Ettersom sykkelen sto fast, ble han kastet over styret.

Han landet tungt på den ene armen og ble liggende nede på asfalten i store smerter. Deceuninck-Quick Step bekreftet etterpå at franskmannen har pådratt seg brudd i den ene armen.

– Julian Alaphilippe krasjet inn i en motorsykkel og ble tvunget til å forlate rittet. Verdensmesteren ble brakt til sykehuset i Ronse. Her avdekket røntgenbilder at han har pådratt seg to brudd i høyrearmen, skriver Deceuninck-Quick Step i en oppdatering.

Det dreier seg om metakarpbrudd, altså to av de fem bena i hånden til den uheldige franskmannen.

Uenige om skyld

Til procycling.no (+) sier Alexander Kristoff at rytterne må «følge med på de som til en hver tid skjer rundt seg», men det ville ikke Quick Step-sjef Patrick Lefevere høre noe snakk om:

– Wout van Aert hadde ingen anelse om hva som var i ferd med å skje. Du ser at Mathieu van der Poel også var sjokkert over at de to motorsyklene lå der. Han klarte så vidt å komme seg unna, men Alaphilippe hadde ingen annen vei å gå, sier Lefevere til sporza.be.

– Det så ut som at Alaphilippe kommuniserte med følgebilen da det skjedde. Dreide det seg også om et snev av uoppmerksomhet?

– Jeg er ikke 100 prosent enig i det. Van der Poel holdt på å kjøre inn i den, og han snakket ikke med noen. Du kan komme deg unna den første, men så blir det verre med nummer to og nummer tre. Spør du meg, hadde ikke de motorsyklene noe der å gjøre, sier Lefevere.

Alaphilippe skal nå opereres for håndskaden, og er uansett ferdigsyklet i 2020.