I FORM: Krister Hagen fortsetter å vise god form. Han hentet bonussekunder underveis på den første etappen i Tour de Normandie og er nummer fire sammenlagt. FOTO: Team Coop

God start på Normandie for Krister Hagen

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 19.03.18 18:02

Del på    

Samlet bonussekunder underveis og er nummer fire sammenlagt.

(procycling.no): Syvdagersrittet Tour de Normandie startet mandag med en flat etappe. Det var dog kjølig vær og tøffe forhold for rytterne.

Alle de tre norske kontinentallagene er med i rittet, samt at Audun Brekke Fløtten kjører rittet for Team Virtu.

Da det opprinnelige bruddet på mandagens etappe ble kjørt inn med snaue tre mil igjen til mål, gikk fire ryttere til fra hovedfeltet.

Til tross for flatt terreng, holdt kvartetten unna for det jagende hovedfeltet på slutten.

Det ble en spurt der sveitsiske Fabian Lienhard (Holowesko) foran Cees Bol (SEG Academy Racing). Det var ingen nordmenn blant de fire som klarte å holde unna, men Krister Hagen sikret seg likevel en god start på rittet.

Krister Hagen tok bonussekunder

Krister Hagen har hatt en særdeles positiv start på sesongen, og har allerede innkassert to seire. På første etappe i Normandie var han offensiv fra start, og kom seg med i et firemannsbrudd.

Her hentet han bonussekunder på de to innlagte spurtene underveis. Dermed plasserte sørlendingen seg godt i sammendraget før de resterende etappene. Etter siste bonusspurt ble de fire rytterne i brudd kjørt inn.

Dermed var feltet samlet med underkant av 30 kilometer igjen. Da var rytterne inne i lokale, avsluttende og flate runder Le Neuborg.

Da bruddet ble hentet, benyttet fire ryttere anledningen til å angripe. De opparbeidet seg en ledelse på over halvminuttet med omtrent 15 kilometer igjen, mens feltet jaktet bak.

Fabian Lienhard, Awet Habtom Tekle, Cees Bol og Jason Dalen var de fire som kom seg avgårde.

De holdt hele veien til mål, og der var Lienhard den raskeste i spurten. Sveitseren vant foran Cees Bol.

– Det gikk greit nok, men det var hardt. Skikkelig kaldt og motvind hele dagen. Jeg fikk dessverre ikke særlig hjelp i bruddet, så det ble tungt, sier Krister Hagen i en pressemelding fra Coop. 

Trondsen topp ti

Feltet fulgte fem sekunder bak utbryterne. Med seks bonussekunder betyr det at Krister Hagen er på fjerdeplass sammenlagt.

I feltet var Trond Håkon Trondsen den beste nordmannen. Han spurtet inn til fjerdeplass i feltet, noe som ga Coop-rytteren åttendeplass.

Anders Skaarseth (Uno-X) ble nummer 13.

Alle de norske rytterne fullførte på lik tid med hovedfeltet.

Tagget med: , , , ,

Les også disse