GOD SESONG: Krister Hagen kan se tilbake på to UCI-seirer fra årets sesong. Foto: Team Coop

Øyeblikket: Krister Hagen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 14.11.18 17:56

Del på    

procycling.no kårer årets beste kontirytter.

procycling.no skal i høst kåre Norges beste, mannlige rytter på kontinentalnivået. Du kan avgi din stemme i bunnen av denne saken!

ÅRETS BESTE?  Krister Hagen er blant våre ti utvalgte. FOTO: Knut Andreas Lone, procycling.no

Fakta:

Navn: Krister Hagen
Alder: 29 år
Lag: Team Coop
UCI-poeng: 165
Gode resultater: Sammenlagtseier Istrian Spring Trophy, seier i Umag Trophy, 5. plass NM-fellesstart, 2.plass på den 6. etappen i Volta a Portugal.

Øyeblikket:

Allerede i sesongåpningen i Kroatia sikret Krister Hagen seg sine to største seirer i karrieren (og seier nummer to og tre i et UCI-ritt). Sørlendingen var rett og slett bunnsolid og viste seg som den strålende allrounderen han er.

Derfor var det også han laget satte sin lit til da Coop fikk sjansen i Volta a Portugal, Vuelta a Españas iberiske lillebror, kjent for sitt ekstreme nivå i klatringene.

I år var det også ekstra utfordrende på grunn av varmen. 45 grader kunne meteorologene melde om de første dagene. Selv for en sørlending vant med utallige smeigedager var det godt utenfor komfortsonen, men Hagen og Coop leverte et bra ritt med flere topplasseringer fordelt på ulike ryttere.

Nærmest kom de på den sjette etappen.

Med 22 kilometer igjen kom rytterne inn i den siste stigningen.

– Det var sinnssykt hardt. Det var fem kilometer, hvor den første var litt opp og ned med rundt åtte-ni prosent. De to neste kilometerne var 12-13 prosent i snitt. Da slet jeg skikkelig, sier han.

Gamblet på spurten

Halvveis opp måtte han også slippe teten, men med stødig kjøring fikk han kontakt over toppen igjen. Plutselig satt han i en gruppe drøyt 20 ryttere og visste at han sannsynligvis hadde den beste spurten.

Spørsmålet ble dermed: Angripe eller vente på spurten?

Hagen gamblet på spurten. Et par lag satt der med flere ryttere og han kalkulerte dermed med at eventuelle angrep ville bli kjørt inn. Selv satt han der som enslig Coop-rytter.

Satt på hjulet til etappevinneren

Sørlendingen lå på hjulet til den portugisiske mesteren, Domingos Goncalves, men da han angrep gjorde han ikke noe forsøk på å gå etter. Han ventet kaldt, men samarbeidet kom aldri skikkelig i gang.

Foran skled Goncalves stadig lengre unna og i bunn av utforkjøringen var han utenfor rekkevidde. I mål kom portugiseren inn 20 sekunder foran.

I spurten var det aldri noen tvil. Hagen var den klart beste i gruppa, men jakten på den første proffseieren fortsetter likevel. Fra neste år av i den danske proffsatsingen Riwal Readynez.

Hvem er årets kontinentalrytter?
  • Carl Fredrik Hagen (24%, 545 Votes)
  • Markus Hoelgaard (3%, 75 Votes)
  • Andreas Leknessund (5%, 114 Votes)
  • Trond Håkon Trondsen (8%, 173 Votes)
  • Syver Wærsted (9%, 216 Votes)
  • Kristian Aasvold (14%, 313 Votes)
  • Herman Dahl (27%, 613 Votes)
  • Erik Nordsæter Resell (3%, 79 Votes)
  • Krister Hagen (4%, 94 Votes)
  • Rasmus Tiller (4%, 83 Votes)
Loading ... Loading ...

Tagget med: , , , ,

Les også disse