GIR IKKE OPP: Det har ikke gått mer enn én uke siden Van Vleutens velt og håndleddbrudd i Giro Rosa, men hun har fremdeles ikke gitt opp å stille til start under lørdagens fellesstart. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Ønsker å sykle VM med håndleddsbrudd

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 24.09.20 10:03

Del på    

Annemiek Van Vleuten har landet i Italia.

(procycling.no): Onsdag var Annemiek Van Vleuten ute på treningstur i rekreasjonsområdet Posbank i utkanten av Arnhem. Tilfeldighetene ville ha det til at også den nederlandske veteranen Anouska Koster hadde lagt treningsturen dit den dagen. De tok et bildet sammen, og Instragam-oppdateringen avsluttet Van Vleuten med følgende beskjed:

– Hver dag kan jeg gjøre mer med mindre smerte. Det er utrolig at jeg kan sykle igjen, skrev hun.

Det er ikke mer enn én uke siden den regjerende verdensmesteren gikk ned i en velt under Giro Rosa og fikk beskjed om at det ene håndleddet hadde brekt. Utrolig nok har hun likevel ikke gitt opp drømmen om å forsvare VM-tittelen fra Yorkshire. Dog har hun avgjort at hun ikke stiller til start under dagens temporitt i VM-byen Imola.

– Det står en plass i mitt navn og venter (til lørdag, vår anm.) fordi jeg vant tittelen i Harrogate i fjor. Sånn er det ikke foran temporittet. Jeg ønsker ikke å ha på samvittigheten min at en klasserytter som Ellen Van Dijk måtte vike fordi jeg ønsket den ene plassen. Det er derfor jeg sa ifra meg plassen, sier Van Vleuten i en uttalelse til det nederlandske forbundets sider, ifølge wielerflits.nl.

Mitchelton-Scott-rytteren skal avgjøre fredag om hun reiser til Imola eller ikke. Det er spesielt én ting som hemmer henne etter skaden i håndleddet:

– Det stemmer at jeg sliter med å reise meg fra sykkelen når jeg klatrer. Det må være i orden før jeg reiser ned dit. Hvis jeg starter, gjør jeg det med ambisjoner, ikke bare for å være der, uttaler Van Vleuten.

PS: Torsdag lot hun seg intervjue av den nederlandske TV-stasjonen NOS. Da hadde 37-åringen alt landet på italiensk jord. Hun uttalte følgende: – Ja, jeg kommer til å sykle. Jeg tror i hvert fall det. Jeg kommer til å komme med min endelige avgjørelse på fredag, men gårsdagen gjorde meg veldig optimistisk.