PLASTER PÅ SÅRET: Ole Forfang ligger på en femteplass i sammendraget og har den hvite trøya

ANGREP: Ole Forfang kjørte offensivt i Tour de Bretagne mandag. FOTO: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no

Offensiv Forfang i dramatisk finale

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 29.04.19 16:32

Del på    

Nervepirrende avslutning på den 5. etappen i Tour de Bretagne.

(procycling.no): Sergey Luchshenko (Astana City) tok en dramatisk seier på 5.etappe av Tour de Bretagne mandag, etter en lang dag i brudd over de 191 kilometer mellom Rougé og Le Ferré.

Luchshenko var del av et tidlig brudd som holdt helt inn til tross for at hovedfeltet nærmet seg veldig på slutten.

Astana-rytteren tok seieren foran bruddkameratene Fabian Lienhard (IAM-Excelsior) og Adrien Lagrée (Sojasun espoir-ACNC), mens et frådende hovedfelt kom stormende opp bakfra.

Etter 160 kilometer i brudd ble Lienhard ytterligere belønnet med sammenlagtledelse i rittet. Sveitseren klatret 20.plasser på sammenlagtlisten. Lagrée samlet nok poeng underveis til å overta ledelsen i klatrekonkurransen.

Valentin Ferron (Pays de la Loire) og Léo Danes (UC Nantes Atlantique) – de gjenværende i femmannsbruddet – tok henholdsvis fjerde og femteplass.

I spurten i hovedfeltet tre sekunder senere knep Alberto Dainese (SEG Racing Academy) sjetteplassen foran Wouter Wippert (Evopro Racing) og Marco Benfatto (Androni Giocattoli-Sidermec).

Ingen fra Joker Fuel of Norway hevdet seg blant de tjue beste på etappen, men Ole Forfang kjørte aktivt på de lokale rundene i Le Ferré og befant seg på et tidspunkt i et større mellombrudd da jakten på tet gikk for fullt. Forfang var del av en stor gruppe som ble nøytralisert før den siste og avgjørende runden.

Herman Dahl spurtet til fjerdeplass på den andre etappen til Quimperlé og tok en 29.plass mandag. 

Slik gikk det til

Kvintetten Luchshenko (Astana City), Lienhard (IAM-Excelsior), Lagrée (Sojasun espoir-ACNC), Danes (UC Nantes Atlantique) og Ferron (Pays de la Loire) utgjorde et brudd som dro av sted etter 30 km av etappen. På det meste holdt utbryterne en ledelse på 4:45.

Joker Fuel of Norway og Vital Concept kontrollerte fronten av hovedfeltet, som idet rittet stormet inn på de lokale rundene i Le Ferré hadde redusert avstanden til bruddet til et lite minutt.

En som alltid offensiv Forfang hadde et angrep da 40 km gjensto. Sammen med Emiel Vermeulen (Natura4Ever-Roubaix Lille Métropole) og Vladislav Kulikov (Gazprom-RusVelo) forsøkte nordmannen å sette opp et mellombrudd, som etter hvert vokste seg veldig stort og ble nøytralisert av hovedfeltet stadig anført av Vital Concept.

Etter hver ble Team Sunweb og EvoPro overlatt til temposettingen, men det opprinnelige bruddet jobbet imidlertid godt sammen og holdt koken til langt inn i finalen. Med tre kilometer igjen var de fem fortsatt samlet med en ledelse på 15 sekunder. Det skulle være nok til å holde helt inn.

Etter fem etapper leder Lienhard sammenlagtlisten med tre sekunder foran Danes, og fem sekunder foran Lorrenzo Manzin (Vital Concept – B&B Hotels). Beste Joker-rytter er Bjørn Tore Hoem på en 21.plass, 17 sekunder bak ledende Lienhard.

Tagget med: , , ,

Les også disse