SISTE VINNER: Danske Søren Kragh Andersen vant den siste utgaven av Hadeland GP i vår, etter å ha slått Fredrik Strand Galta (til høyre) og Vegard Stake Laengen i spurten. Foto: Jonas Lindstrøm, procycling.no

Hadeland GP erstattes med Sundvolden GP

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 22.12.15 11:01

Del på    

– Det er allerede stor pågang fra internasjonale lag, lover arrangøren.

Både Ringerike Grand Prix og Hadeland Grand Prix har siden 2012 vært faste innslag på den norske vårkalenderen. Begge endagsrittene har vært registrert som kategori 2-ritt på UCI Europatour.

I 2016 blir Hadeland GP erstattet av et helt nytt ritt: Sundvolden Grand Prix.

– De to endagsrittene er viktige ritt for utviklingen av norsk sykkelsport. Dette er de eneste mulighetene for norske klubblag til å bryne seg på de norske kontinentallagene, i tillegg til sterke innslag fra Sverige, Danmark og Europa for øvrig. Det er allerede stor pågang fra internasjonale lag om å få delta i begge ritt, og det kommer nok en gang til å bli to dager med sterk deltakelse, opplyser arrangøren i en pressemelding.

Rute rundt fjorden
I begynnelsen av desember ble det kjent at Hadeland GP skulle legges ned. Arrangør Birger Hungerholdt meldte da at laber oppslutning om rittet lokalt var en av grunnene til nedleggelsen.

– Vi hadde håpet på litt mer engasjement rundt rittet lokalt, men dette har uteblitt, sa Hungerholdt til procycling.no.

Rittet blir nå altså erstattet med Sundvolden Grand Prix. Sundvolden Hotel er et hotell og konferansesenter på Sundvollen i Hole kommune i Buskerud. Hotellet har historie tilbake til 1648.

Datoen for rittet blir 7.mai, dagen før Ringerike Grand Prix. Løypen starter i Sundvollen, like utenfor Sundvolden Hotel, og besøker steder som Åsa, Tyristrand, Vikersund og Sylling før målgang finner sted Krokkleiva – etter det som er en pen runde rundt Tyrifjorden.

I likhet med Hadeland GP får også Sundvolden GP en kupert og krevende finale. Før mål skal feltet forsere stigningen på Dronningveien, fra Sundvollen til Kleivstua.

12362749_1679817825597397_3789030363520524116_o