Olivier Onderbeke fra C4C og Spie og Ole Petter Vibekken, hovedtrener ved NTG Kongsvinger. Foto: Simon Kolstad Claussen

NTG-elever sikret internasjonal matching hos belgiske lag

Simon Kolstad Claussen
Tips meg

Publisert 10.10.17 10:31

Del på    

Elever ved NTG Kongsvinger får sjansen til å kjøre ritt på internasjonalt toppnivå.

NTG Kongsvinger har inngått et samarbeid med de belgiske lagene Spie-Douterloigne CT og C4C. Spie er et juniorlag, mens C4C har ryttere i U23-klassen. Blant tidligere ryttere i de to lagene finner vi vinnere av ritt som Paris-Roubaix og Flandern Rundt. Lagene blir invitert til mange av de største rittene i Europa på sitt nivå.

– Utøvere trenger internasjonal matching for å bli gode. Her får de prøvd seg i store ritt og blir også bedre kjent med sykkelkulturen i utlandet. Det å få referanser fra de beste er avgjørende for å nå egne mål, sier hovedtrener Ole Petter Vibekken ved NTG Kongsvinger.

Avtalen med de belgiske lagene ble formalisert i sommer da administrativ leder for begge, Olivier Onderbeke, kom på besøk til Kongsvinger. Etter å ha hatt med flere enkeltutøvere på både junior- og U23-laget, var han fristet til å inngå et tettere samarbeid.

– Grunnen til at Olivier og hans folk ønsker å samarbeide er at de ser at det er veldig mange spennende syklister som kommer opp fra Norge. Han er også imponert av holdningene og profesjonaliteten til de av syklistene våre som han har sett, fortsetter Vibekken.

Kristian Klevjer, elev i VG3 på NTG Kongsvinger, skal sykle i U23-klassen med C4C neste sesong.

– Jeg har fått kjøre 5-6 ritt med Spie i år, og det har absolutt gitt mersmak. Spesielt var det moro å kjøre Flandern Rundt der jeg møtte de beste juniorsyklistene i Europa. Sammenliknet med Norge er det større og jevnere felt i alle rittene og det blir satt full fart fra starten av. Når jeg i tillegg følte meg veldig velkommen og ble inkludert både av ryttere og ledere var det ingen tvil for meg at jeg ønsker å sykle mer for dem i utlandet, forteller han.

I tillegg til Kristian har tre av skolens førsteårsseniorer blitt tilbudt å kjøre for belgierne i 2018. På juniorsida kan hovedtrener Vibekken sende inntil seks ryttere til mange av de største løpene i Europa som Flandern Rundt og  Niedersachsen Rundfahrt. De får kjøre flere av de samme store rittene som det norske landslaget gjør.

Tagget med: