TIL NEDERLAND: Søndag gjorde Kristoffer Halvorsen sin første offisielle opptreden i Joker-drakten. Endelig lystrer kroppen på trening igjen.

Norsk talent satt ut av mystisk sykdom

Jonas Lindstrøm
Tips meg

Publisert 12.05.14 18:00

Del på    

– Det er utrolig frustrerende, sier unggutten.

Det er få talenter det er knyttet like store forventninger og forhåpninger til som Kristoffer Halvorsen. Som procycling.no tidligere har nevnt er flere av de norske lagene ute etter talentet, blant dem Sparebanken Sør og Team Joker.

Les mer: Kvålsvoll følger talent med argusøyne

Men etter at mekaniske problemer satt sørlendingen ut av spill i Paris-Roubaix har det vært stille fra talentet.

Ikke deltok han i Nations Cup-rittet i Tsjekkia med landslaget denne uken og under Ringerike GP, hvor resten av norgeseliten for juniorer konkurrerte, var han kun til stede som tilskuer.

Slått ut etter februar-økt
Junioren, som allerede i fjor vant to internasjonale seirer og vant juniorrittet i Arctic Race, forteller om en trøblete mage som har påvirket han i flere måneder.

– Det begynte etter en hardøkt i februar. Etter den økta var kroppen helt ferdig og jeg gikk gjennom februar med veldig lite trening.

– Jeg gikk først til en lege i Oslo som ikke fant ut hva det var. En annen lege tok bilde av magen min og fant ut at jeg hadde betennelse i magen. Jeg fikk medisiner og da jeg begynte å ta dem så hjalp det en del. Selv om det ikke ble helt bra fikk jeg en del energi, forteller talentet til procycling.no.

BEDRE TIDER: Slik så det ut da magen ikke plaget Halvorsen like mye og han smadret belgiske konkurrenter på hjemmebane. Foto: Tore Johan Lund

BEDRE TIDER: Slik så det ut da magen ikke plaget Halvorsen like mye og han smadret belgiske konkurrenter på hjemmebane. Foto: Tore Johan Lund

Halvorsen dro først på treningsleir til Mallorca, før han dro til Belgia og banket konkurrentene to dager i strekk. Da fortsatt med litt mageproblemer. Men det var først da han to uker etter avsluttet medisinkur deltok i Paris-Roubaix at sykdommen for alvor blusset opp igjen.

– Jeg kom i veldig bra form til Paris-Roubaix, men etter rittet smalt det skikkelig igjen. Siden det har jeg trent 10-20 timer, helt rolig. Kroppen responderer ikke i det hele tatt, det er helt daft.

Lar seg inspirere av norske topplasseringer
Talentet innrømmer at det er kjedelig å stå på sidelinjen og se på lagkameratene som kjemper om heder og ære. Samtidig har han et imponerende perspektiv.

– Det å ikke få endelige svar er helt klart det mest frustrerende. Det er ikke noe vi kan gjøre for å bli kvitt det. Men jeg er kun junior og ung, så sånn sett er det ikke noe å stresse med. Nøkkelen er å ta tiden til hjelp.

Samtidig lar han seg motivere av landslagskollegaene. Han skryter uhemmet av Erlend Blikras etappeseier i det nevnte tsjekkiske rittet og Tobais Foss’ sjuendeplass sammenlagt.

DETTE VIL HAN GJENTA: Kristoffer Halvorsen satser nå på å slå tilbake under de internasjonale mesterskapene.

DETTE VIL HAN GJENTA: Kristoffer Halvorsen satser nå på å slå tilbake under de internasjonale mesterskapene.

Sikter mot EM og VM
Halvorsen ser et sterkt norsk lag som utover sesongen skal forsvare nasjonens ære i de internasjonale juniormesterskapene. Det er også de rittene som blir et stadig større og viktigere mål for Halvorsen.

– Det er ikke verre enn at jeg nå må flytte på målene mine. Vi får se om jeg rekker å komme i form til NM, men EM blir et stadig viktigere mål. Så har vi også VM som nok blir et viktigste.

– Det er mange ryttere som har gjort det bra der etter å ha slitt tidligere i sesongen, sier talentet vel vitende om at Thor Hushovd vant etappe i Tour de France og ble verdensmester i 20d10 etter å ha brukket kragebeinet tidligere i sesongen.

Mandag skal NTG-eleven på ny legevisitt, denne gangen hos Olympiatoppen. Der får han forhåpentligvis svarene han leter etter, slik at høstsesongen kan bli langt mer innholdsrik enn vårsesongen.

PS: I Halvorsens sykdomsfravær var det den sterke Lillehammer-rytteren Rasmus Tiller som vant juniorenes Ringerike GP. Det gjorde han foran Tønsbergs Totjus Sleen og Grimstads Marius Skjold.